mandag 11. mai 2009

Nattefokk av Johan Theorin

Jeg synes svensk krim er utrolig bra, og jeg ble revet med fra første side av denne krimromanen. Den handler om det unge ekteparet Katrine og Joakim Westin som flytter inn i den gamle fyrvokterboligen Åludden på Öland. Den er en nedslitt gård og ekteparet Westin med sine to barn skal pusse opp, slik som de har gjort med tidligere boliger.

Åludden gård er bygget på tømmer fra forliste skip, og de som omkom på sjøen går igjen på gården. Ved gården står to fyr, og det sies at det nordre tårn lyser kun når noen på gården dør, og ikke lenge etter at familien har flyttet inn lyser fyret og tragedien inntreffer.

Dødsfallet ser ut som en ulykke, men de slår seg ikke til ro med det,hverken de etterlatte og den unge politikvinne Tilda Davidsson. Og denne ulykken blir etterforsket mens vi leser at de etterlatte kommuniserer med med de døde. Vi forstår at paret flyttet til Öland for en grunn, og at det også reiste fra Stocholm for en grunn. Denne romanen foregår fra familien flytter til gården og til julaften, ispedd med kapitler fra gamle dager med historier om forliset og menneskene som har bodd på gården.

Denne krimromanen er både en krim og en grøsser. Forfatteren får meg til å kikke meg over skuldrene flere ganger, den har en dyster stemning, men den har et utrolig spennende plott, og jeg ble faktisk overrasket over slutten.

2 kommentarer:

  1. Hørtes litt ekkelt ut..... og det skal det vel også!

    SvarSlett
  2. Litt ekkel stemning i boka, men samtidig lettlest. Og så er det godt å lese en bok som jeg bare har lyst til å lese videre og få vite hvordan det går, for jeg har lest noen bøker som har vært kjedelige i år og da mister jeg leselysten. Og det er jo så mange bøker der ute som jeg har lyst til å lese men ikke har lest...:-)

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...