tirsdag 5. mai 2009

Noe til besvær av Mark Haddon

Dette var en god bok! Og det var kjekt å lese etter noen kjedelige bøker i det siste, det tar liksom gløden fra meg... Men Noe til besvær var en fin bok altså, og jeg hadde store forventninger etter at jeg leste Den merkelige hendelsen med hunden den natten av samme forfatter i romjulen.

Boken handler om familien Hall. Mannen George på 57 år som er førtidspensjonert og tror eksemen han har fått er kreft, og får depresjoner og angsanfall. Kona hans Jean er utro med mannens tidligere kollega, og fanger ikke opp mannens problem, faktisk vurderer å gå fra sin mann. Deres sønn Jamie er homofil, noe som er vanskelig å takle for ekteparet Hall, og lettere blir det ikke når deres datter Katie skal gifte seg med en som ingen i familien liker.

Boken er både trist og morsom, for til tross for at det er synd på George så synes jeg han til tider er morsom også. I tillegg er personene godt og levende skildret, så jeg føler at jeg ser de for meg mens jeg leser. Boken tar for seg ulike tema som er alvorlige som kreft, homofili, utroskap, og selv om boken veksler fort mellom de ulike familimedlemmene, så føler jeg ikke at forfatteren tar lett på temaene, men at han setter søkelys på det og folks fordommer selv om det til tider blir litt overfladisk.

I alle fall kan jeg med hånden på hjertet anbefale denne boken!!

4 kommentarer:

 1. Hei. Takk for hilsen i bloggen min, måtte innom og se på bloggen din:-) Du har jammen heklet mye fint! Ble kjempeimponert over bestemorteppet! Flott farge. Takk for boktips, har også lest Hunden..., veldig bra.

  SvarSlett
 2. Liker du Mark Haddon vil du nok like David Sedaris:)

  SvarSlett
 3. Ja! Denne leste jeg i sommer. Også etter at jeg hadde lest boka om hunden osv. Jeg likte den godt. Men det var noe som irriterte meg ved boka, men jeg husker ikke hva.

  SvarSlett
 4. Jeg har lest både Den merkelige hunden ... og Noe til besvær. Jeg ble veldig fascinert over boka om hunden som døde, eller egentlig om gutten med autisme. Denne boka har festet seg, og jeg vil aldri glemme den. Noe til besvær er mer en av mange. Grei og underholdende, men fort glemt igjen. For meg. Jeg har forresten en klassiker som jeg snart skal lese ... Anna Karenina. Mmm...

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...