søndag 11. juli 2010

Bienes hemmelige liv av Sue Monk Kidd

Nå har jeg lest en skikkelig god bok! Jeg har lest om denne på flere blogger, men den siste som jeg husker, var at jeg leste den hos Liv Heges skriveblogg.

Bokens handling er lagt til 1964 og hovedpersonen er Lily som tar med sin fargede husholderske og rømmer fra sin voldelige far. De flykter fra han med trailer og til fots og til slutt ender de opp hos de tre søstrene June, May og August.

Disse tre søstrene er birøktere og lager honning de selger. Lily blir med som birøkter, mens hennes husholderske ble inne i huset og laget mat.

Dette er en sjarmerende, varm og trist bok, og en får hele tiden lyst til å lese videre, og vite hva som skjer med disse damene. Forfatteren klarer å skrive en bok som aldri blir kjedelig eller bikke over til å bli sentimental. Faktisk så skulle jeg ønske det var en oppfølger, eller finnes det??

På forsiden av boken står det et sitat av Elisiv Hauge Nilsen fra Haugesunds Avis: "Bedre blir det knapt... Bildene, stemningen, følelsene spretter opp fra sidene, her er det herlig å være. Leseropplevelser som denne er det langt mellom"

Det er jeg helt enig i!

5 kommentarer:

 1. Det er så godt med sånne bøker som man bare ønsker at aldri tok slutt. Har hørt litt varierende om denne, men det står i bokhyllen og venter på å bli lest :) Har du sett filmen? Jeg har med vilje ventet med å se den til jeg har lest boken. Liker best å lese bøkene før jeg ser filmene.

  SvarSlett
 2. Sv: jeg har ikke sett filmen, men den står i hylla mi. Den kommer nok til å bli sett ganske snart. Jeg liker også å lese bøkene før jeg ser filmene. Men f.eks Saman er ein mindre aleine, så så jeg filmen og lese boka, og det gjorde ingenting. Begge deler var utrolig bra! :-)

  SvarSlett
 3. Det er absolutt en av mine favorittbøker (så jeg blir veldig glad når jeg hører andre som er begeistret for den), og filmen kan også anbefales på det varmeste :)

  SvarSlett
 4. Jeg er så dårlig på å lese skjønnlitteratur, men kanskje jeg skal prøve meg på denne?

  SvarSlett
 5. Så hyggelig at du leste boken etter å ha lest om den på blant annet min blogg! Det var en stor leseopplevelse for meg - og i går så jeg på filmen. Den er veldig god den også! :-)

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...