mandag 27. februar 2012

Mammutsalget 2012

Dette er det jeg har kjøpt under Mamuttsalget i dag :-)Jeg skulle kjøpe "Det usynlige fjellet" og "Mot nordavinden", og så ble "Stalins kyr" og "Melodi Grand Prix" litt for fristende... Skulle i tillegg kjøpe meg en håndarbeidsbok med diverse tips til jul, den var ikke inne på butikken, men den er bestilt til senere i uka. Og da er jeg fornøyd :-)

søndag 26. februar 2012

Smakebit på en søndag #8

Søndagene er en dag jeg surfer rundt på de forskjellige bokbloggene som er med på Mari sin ukentlige lille utfordring, å dele en smakebit av boken en leser akkurat nå. Og i dag er jeg med også.Jeg leser "Nattmannen" av Jørn Lier Horst og har kommet til side 60, hvor ett avsnitt begynner med: "Wisting parkerte foran en primitivt oppsnekret carport, gikk ut av bilen og myste opp mot huset. Cato Dalen trakk gardinet til side og kikket tilbake mot han fra kjøkkenvinduet. Han var snauskallet med et lite, rødt fippskjegg"
Dette er den tredje boken jeg leser om Willam Wisting, og jeg synes dette er gode krimbøker, så jeg gleder meg til å lese videre. Andre smakebiter kan du se her.

torsdag 23. februar 2012

Se til meg som liten er av Ingrid Elfberg

Dette er en vond historie som er utrolig godt skrevet. "Se til meg som liten er" er en psykologosk krim. Jeg mener at bokens hovedperson er småbarnsmoren Eva. Hennes sønn, to-årige Sebastian, har blitt borført og en pedofil har forgrepet seg på han. Mannen som fant han, Sebastians barnehage-onkel, blir dømt og sendt i fengsel for ugjerningen. Men Eva slår seg ikke helt med ro med dommen, og mener at feil mann er dømt.

Eva møter motstand fra familien og spesielt svigerfamilien og politiet som nekter å gjennoppta etterforskningen, når hun begynner å nøste opp forskjellige spor og tegn på at dommen var feil.

Det er en veldig trist og vond bok, for det er et grusomt tema, og forfatterens vinkling er morens desperasjon over at gjerningsmannen kan komme tilbake og skade sønnen og familien en gang til. Dette kunne ha blitt en klisjeaktig bok, men det er en veldig troverdig historie, og jeg tror nok jeg kommer til å lese flere bøker av denne forfatteren.

Flere omtaler av denne boken er Heksa, Karin, Bokelskerinnen og Pervoluto. Og bildet har jeg lånt fra Silke Forlag.

Boken: Julegave.

onsdag 22. februar 2012

Ordløs onsdag

I dag er jeg også med på ordløs osndag hos Anette. En tidlig morgen på parkeringsplassen på jobb, tror det var forrige uke.

søndag 19. februar 2012

I mangel på oppfinnsomhet akkurat nå...

...så plukket jeg frem de heklete lappene som jeg heklet i forbindelse med Olava Verdens Bestemorswap i fjor, og de jeg fikk byttet til meg også.25 lapper i forskjellige størrelser og farger er det foreløpig, men det gjør ingenting, jeg tror det kan bli sjarmerende.
Dette er noe jeg drar frem når jeg ikke har all verdens oppfinnsomhet. Skal snart sette meg ned og skrive ned hva jeg har tenkt å forberede til jul, så har jeg en plan. Da er lapper som dette helt OK å holde på med, mens en ser på TV eller hører på musikk.
Har samlet alt bomullsgarnet i min fine Søstrene Grene pose som jeg kjøpte i København. Den er lilla og fin akkurat som jeg liker :-)

fredag 17. februar 2012

Historien om vakre jente av Rachel Simon

For en ukes tid siden mottok jeg denne boken av Silke Forlag som jeg også har lånt bildet fra. Med et sitat på boken som lyder: "En historie man sent glemmer, om et barn på avveie og et elskede par med verden mot seg" så var det fristende å kaste seg over denne boken.

Boken starter i 1968 hvor enken Martha blir oppsøkt av en mørkhudet mann som er døv og en ung kvinne som har problemer med talevnen og et lite barn. Kvinnen og mannen blir hentet av politiet kort tid etter at de var ankommet, men barnet ble igjen, og med en bønn fra kvinnen om at Martha måtte beskyttet det.

Dagen etter flyttet Martha fra hjemmet sitt med den lille, og selv om hun er pensjonist så tar hun seg av den lille mens hun flykter fra folk som kunne spore henne opp, ved å bosette seg hos bekjente.

Kvinnen ble hentet tilbake til Skolen, en instutisjon hvor familier bare plasserte barn som de anså som evneveike. Mannen, som også holdt til på Skolen, klarte å flykte, og mange anså han som druknet siden han flyktet mot en elv.

Dette kunne ha blitt en nydelig historie, for meg ble det en helt gjennomsnittlig roman. Jeg ville hele tiden lese videre, for å finne ut hvordan de skulle gå, men jeg ble ikke så hekta at jeg ikke kunne legge den fra meg. Nå skal det sies at siste del inneholdt rørende kapitler og var langt bedre enn de to første delene.

Boken: fått av Silke Forlag

tirsdag 14. februar 2012

Favoritter på alle hjerters dag - Blogghopp

I forbindelse med Valentines-dagen, som i år feires med å spise C-vitaminer og drikke vann med solhatt mikstur for å bli frisk av en forkjølelse, så har Mari fra den fine bloggen Flukten fra Virkeligheten arrangert et blogghopp for å skrive om bøker med de fineste kjælighetshistoriene vi husker."Den tidsreisendes kvinne" var en bok jeg leste en leseromtale av i Kamille for mange år siden, og på den måten plukket jeg den opp. Den handler om Clare og Henry. Clare som møter Henry som voksen, men som dukker opp ofte rundt henne for så å forsvinne, siden han er en tidsreisende. Dette høres for ulogisk til å bli bra, men Audrey Niffenegger har skrevet en nydelig kjærlighetshistorie som fortjener mange lesere. Filmen derimot var dårlig.
Og så denne "Blomstenes hemmelige språk". Historien om Victoria og hennes kamp for å åpne seg for mennesker, oftest ved hjelp av blomster. Les den :-)lørdag 11. februar 2012

Tulipaner :-)

Når en våkner med litt vondt i halsen og er stuptrøtt etter en jobb-tur til Newcastle, da er det hyggelig å kjøpe en blomsterbukett til seg selv. Ble forresten litt inspirert etter at jeg leste "Blomstenes hemmelige språk".Tror ikke det kommer til å strømme på med buketter til meg, selv Valentines dagen er like rundt hjørnet, så da kan en like godt ta saken i egne hender :-)
Selv om det er snø utenfor og minusgrader, så får jeg litt vårfølelse med tulipanene i vinduskarmen.
Hvite, gule, røde og lilla tulipaner i skjønn forening.

torsdag 9. februar 2012

Den morsomste boken jeg har lest

Boktema hos Anette denne uken er den morsomste boken jeg har lest.For meg blir det Knut Nærums "Døde menn går på ski". Rett og slett en morsom bok som jeg lo mange ganger av, selv om det skulle være krim og spennende.

onsdag 8. februar 2012

Lue med pelsdusk

Jeg har strikket meg en ny lue, i Mitu-garn som jeg kjøpte på Husfliden.Den er veldig myk og god, og garnet er helt fantastisk å strikke av, og pelsdusken kjøpte jeg på Nøstet mitt på Storo før jul. Den gjør jo hele lua. Mønsteret fant jeg her.
Denne lua ble strikket på to korte kvelder, så det er et raskt arbeid.
Og slik ser lua ut på, litt vanskelig å ta bilde av seg selv - men lua varmer :-)

mandag 6. februar 2012

Jernkvinnen

I kveld har jeg vært på kino igjen (lenge siden sist) og sett "Jernkvinnen", filmen om Margareth Thatcher, som var statsminister i Storbritannia fra 1979 til 1990.Filmen var litt rotete. Den viser en gammel og dement Thatcher som tenker tilbake til da hun kom inn i politikken og møtte mannen sin og frem til hun ble statsminister og hennes tid i Downing Street 10. Mannen er død for flere å siden, men Thatcher fører lange samtaler med han stadig vekk og det hopper litt mellom nåtid og fortid.
Men Meryl Streep er FANTASTISK!! Hun er rett og slett verdens beste skuespiller og i tillegg hun er utrolig lik Thatcher. Får ikke hun Oscar så skjønner jeg ingenting...
Bildene er lånt fra Filmweb.

søndag 5. februar 2012

Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh

For en bok!!

"Blomstenes hemmelig språk" er en nydelig bok, som jeg bare måtte lese ut nå i helgen. Boken handler om 18-årige Victoria som er vokst opp i forskjellige forsterfamiler. Det hjemmet hun var lengst i, var på vingården hos Elisabeth hvor hun lærte blomsterspråket.

Da hun var 18 år gammel flyttet i en park hvor hun hadde en hemmelig hage, laget en fin blomsterbukett og fikk jobb hos Renata i blomsterbutikken Bloom. Og sammen med Renata dro hun til et blomstermarked hvor hun møtte en ung mann som kjente hennes fortid.

Victoria er fiendtlig innstilt mot de fleste, som en slags forsvarsmekanisme. Og som det står på en side i boken, hvor hun har møtt mannen fra fortiden: "Her er du, besatt av et romantisk språk - et språk som ble oppfunnet for å uttrykke kjærlighetserklæringer - og så bruker du det for å spre fiendtlighet". Det høres kanskje ut som en litt klissete bok, men det er det ikke.

Boken er nydelig fortalt om ei ung jente som vil forsone seg med fortiden sin, som håper på å å bli tilgitt av sin tidligere fostermor og bli elsket og tørre å elske. Forfatteren har skrevet en roman som er vanskelig å legge fra seg, og fimrettighetene er solgt og jeg gleder meg allerede til filmen

Tusen takk til Mettemor som lånte meg boken, og det er så mange som har skrevet om boken så det blir for mange å linke, men jeg har lånt bildet fra Aschehoug sine sider og der er det mange blogglinker. I tilegg har jeg linket til flere her.

Boken: lånt av ei venninne.

torsdag 2. februar 2012

Denne boken leser jeg akkurat nå

Boktema hos Anette denne uken er hvilken bok jeg leser nå.Snilleste Mettemor sendte denne boken "Blomstenes hemmelige språk" ned til meg fra Trondheim etter at hun hadde lest den, og så langt er den veldig bra! Så nå sitter jeg på buss og t-bane og leser, og det er noen netter som blir litt kortere også. Dette er en bok som er vanskelig å legge fra seg.

onsdag 1. februar 2012

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...