lørdag 29. september 2012

Sensommerdager av Joyce Maynard

Denne boken fikk jeg av Silke Forlag på tidlig-høsten og la den fra meg, selv om jeg så på omslaget at boken skulle filmatiseres med min favoritt skuespiller Kate Winslet. Den virket ikke forlokkende å begynne på inntil jeg leste Solgunns flotte omtale, da hentet jeg denne frem. Og Solgunn: jeg ble ikke skuffet, selv om jeg kanskje ikke ble like begeistret som deg.

Hovedpersonen er Henry, han er 13 denne helgen, da han og moren tar med seg en skadet mann hjem fra et kjøpesenter, en mann som senere viser seg å være en morder. Morderen heter Frank og rømte fra et sykehus hvor han ble operert for blindtarmbetennelse.

Henry og moren Adele har ikke mye sosial omgang med andre, og dette ble et bekjentskap som etter hvert utviklet seg til forelskelse for Frank og Adele. Henry knyttet seg også til Frank, siden han hadde bodd fra faren over en lang tid. Men Henry ser på Frank som en trussel, ikke på grunn av at han har sittet inne for mord, men fordi han kommer godt overens med moren. Den unge gutten som er i ferd med å bli ungdom, føler seg oversett, han har ingen venner og føler seg ensom når moren blir fullstendig oppslukt av Frank. Og den forelskelsen som oppstår mellom Adele og Frank er nydelig beskrevet, så jeg gleder meg til filmen.

Hovedhandlingen pågår kun i seks dager, og de siste to korte kapitlene ser den voksne Henry tilbake på denne langhelgen og hva den gjorde med han.

Dette høres kanskje klissete ut, men det er det ikke. Selv om handlingen ikke tar de mest originale vendinger underveis, så er dette en bok som er vanskelig å legge fra seg. Jeg har holdt på en stund, men når jeg endelig satte meg ned med den, så var det vanskelig å legge den fra seg.

For meg er det slik med filmer som med bøker, noen ganger liker jeg bare å bli underholdt, uten at det har noen dypere mening, og jeg synes det er godt med slike bøker!! Anbefales til alle som vil la seg underholde noen timer, boken er på bare 283 sider og det er en del luft :-)

Bildet er lånt fra forlaget. Les også Randis fine omtale.

Boken: leseeksemplar

mandag 24. september 2012

Arne & Carlos lue, denne gang lang :-)

Nå har jeg fått litt ånden over meg, og har strikket min andre lue i høst. Samme mottaker, samme mønster, men denne gangen 18 rapporter, istedet for 8 slik at lua ble lang.
Denne gang i mosegrønt og koksgrå, fin kombinasjon.
Og mottaker ble fornøyd, den er varm og god, og det er jo i ferd med å bli litt kaldt i Oslo nå, så da er det godt å være forberedt.
Også denne en Arne og Carlos lue, de er helt geniale :-)

lørdag 22. september 2012

Ti for Grethe og bloggurat :)

I dag har jeg løpt Ti for Grethe i Oslos gater, og av alle ting løp jeg over seks minutter raskere enn i fjor!! Veldig fornøyd, og her er mine premier fra i fjor og i år.  Og så har jeg registrert meg på Bloggurat :-) Men jeg vet ikke helt om jeg gjorde det rett og det er irriterende...

torsdag 20. september 2012

Oslo - min favorittby

Oslo - min favorittby:) Mange synes Oslo er så stygg, men da tror jeg ikke at de kjenner den, eller har sett nok av byen.
Dette er utsikten over Torshovdalen til sentrum i kveld.

søndag 16. september 2012

Bokbloggertreff 2012

Årets bokbloggertreff er over, og jeg vil si det var veldig vellykket!! Å sitte i komiteen og komme med ideer til programmet for dette treffet har vært veldig spennende. Og når oppslutningen ble så stor og så mange kom, både på treff, paneldebatt og middag så er det ikke avskrekkende å tenke på ett nytt arrangement til neste år.

Noe kan gjøres bedre, noe kan gjøres annerledes, og jeg vil oppfordre alle som har noen ideer, skryt eller konstruktiv kritikk om å komme med det, enten her, på sin egen blogg eller på Facebook-siden. Alt er nyttig når en skal evaluere.
Bildet er tatt på fredag, da bokbordet var ferdig :-)

fredag 14. september 2012

Arne & Carlos lue

Innimellom bokbloggertreff og planlegging til det, så rekker jeg å strikke litt også.
Det er straks vinter og det trengs ei lue, og jeg har prøvd meg på en Arne & Carlos lue. Det er en liten rett og vrang bord og ellers rett og vrang.
En enkel oppskrift, så det gikk radig da jeg først kom i gang.
Og den ble veldig fin på også, og myk. Dessuten strikket i et garn som ikke klør.

søndag 9. september 2012

Rosa elefanter av Karin Brunk Holmqvist

Dette er den andre boken jeg leser av Karin Brunk Holmqvist, og jeg må si den er ganske lik den jeg leste i fjor (Sirilie gentlemen søkes).

Det er eldre, litt naive mennesker på den svenske landsbygda som er hovedpersonene, og så skjer det en omveltning i deres liv, som de tolker helt feil.

Denne gangen er Selma og Arthur Jacobsson som er hovedpersonene. De lever sitt rolige liv, helt til den ugifte Disa på 70-år dukker opp og det religiøse ekteparet Hernemo flytter inn i nabolaget. Disse to innflytterne snur opp ned på den daglige rutinen til Selma og Arthur.

Boken er fornøyelig og lettlest og jeg koste meg igjennom hele boken, men det er ikke mer enn det. Dessuten blir det for likt foregående bok, og det gjør at jeg vet hvordan dette ender. Skal Karin Brunk Holmkvist skrive flere bøker, så håper jeg hun endrer litt på plottet, slik at leseren får noen overraskelser underveis.

Beathes Bokhylle og Pervoluto har også lest boken og omtalt den, og bildet er lånt fra Silke Forlag.

Boken: leseeksemplar.

søndag 2. september 2012

Bokhyller :-)

Endelig har jeg fått bokhyller i leiligheten :-)
Jeg fikk anbefalt av Rose-Marie og Elin på bokbloggermøte og tidligere å kjøpe Billy, og det har jeg gjort. Noen bøker ble det ikke plass til, så de måtte jeg foreløpig stue på loftet, får heller se om jeg finner et loppemarked en dag tenker jeg. Men jeg er veldig fornøyd!! 

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...