Den elskelige giftblandersken av Arto Paasilinna

På Bokkilden's sider leser jeg: "Hun er en fin dame, den 77-årige oberstinnen Linnea Ravaska. Rolig, snill og litt sprø lever hun et tilbaketrukkent liv i sitt lille røde torp i skogen. Men idyllen er falsk, livet hennes er et mareritt. Hver måned når pensjonen utbetales, kommer hennes kriminelle fostersønn og hans kompiser for å hygge seg med hennes penger. De drikker, spiser og tar badstu, slår i stykker tig, dreper smågriser og katter. Til slutt blir det for mye for overstinnen. Hun tar opp en kamp på liv og død. Den elskelige giftblandersken er en spennende, komisk og litt tragisk beretning om livet."

Dette er den andre boken jeg leser av finnen Arto Paasilinna, og jeg må si jeg liker bøkene hans, kanskje aller mest grunn av all humoren i bøkene. Jeg synes angrepene som Linnea Ravaska har på de tre som plager henne hver måned er veldig fornøyelig, men bak historiene er det mye alvor om den gamle damen som blir plaget av de tre unge mennene.

Denne boken er som "Harens år" veldig kort, og det er kjekt nåe en har den med i veksa:-) Og faktisk så likte jeg denne boken lagt bedre enn "Harens år", og det var vel først og fremst for at person galleriet her var langt mer fargerikt enn i den boka om Vatanen og haren. Linnea er veldig kul, når hun finner ut at nok er nok, og tar saken i egne hender!

Boken anbefales :-)

Kommentarer

  1. Jeg har lurt litt på om jeg skulle prøvd meg på en av Paasilinnas bøker. Kanskje det må bli denne? Fin anmeldelse!

    SvarSlett
  2. Åja, jeg ville ha valgt denne boken i hvertfall :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale