Alltid Alice av Lisa Genova

I ferien leste jeg også en bok - en veldig lettlest bok, nemlig "Alltid Alice" av Lisa Genova. Men at den er lettlest betyr ikke at jeg syntes at det var en dårlig bok, for jeg likte den veldig godt.

"Alltid Alice" handler om den 50-årige Alice Howland, professor på Harvard universitet, lykkelig gift og har tre voksne barn. Hun begynte å miste hukommelsen ved å glemme ord i forelesninger, ikke huske hvor hun skal løpe for å komme seg hjem fra løpeturen blant annet.

Dette er en roman, og alt er oppdiktet, men det var veldig virkelighetstro og jeg fikk en stor sympati for Alice og ble berørt av historien.

Boken er oppdelt med kapitler som er delt opp i måneder, slik at vi kan se at hun forverres for hver måned som går. Det er mye dialog og korte setninger, så det er en grei bok å ta med seg på stranden og lese i en ferie.

Kommentarer

 1. Hei!
  Blir veldig imponert over lesetempoet ditt, skulle øsnke det var meg. Det er ikke det at jeg ikke vil lese, men tiden strekker ikke til... ;O)

  Ved å lese dine bokanmeldelser har jeg etterhvert fått en lang liste med bøker jeg har lyst til å lese, bøker som vanligvis ikke ville vært et førstevalg hos meg.

  Koselig å se og lese at du hadde en flott uke i Barcelona. Jeg reisert til Stockholm i slutten av november. Ikke like eksotisk, men jeg har kun vært i Stockholm en gang tidligere så det skal bli kjempekoselig!

  Ønsker deg en strålende uke!

  klem

  SvarSlett
 2. Denne boka likte jeg kjempegodt, veldig gripende synes jeg.

  SvarSlett
 3. Synneøve Olava: jeg er langt mer imponert over hekletempoet ditt:-)
  Også må det sies at jeg leser ganske tynne bøker, og ikke så mange som har vunnet Nobelsprisen. Men jeg synes de er bra, og jeg blir underholdt og det er det som er viktigst for meg :-)

  Anita: ja, jeg likte boka veldig godt jeg også!

  SvarSlett
 4. Fin bokanmeldelse av "Alltid Alice".
  Jeg likte boka kjempegodt - den grep tak i noe hos meg; jeg har en bestemor som er aldersdement og jeg syntes jeg kjente henne igjen i noen av beskrivelsene.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)