Ekstremt høyt og utrolig nært

I kveld har jeg sett filmen "Ekstremt høyt og utrolig nært". En film som er basert på boka til Jonathan Safran Foer. Boken handler om 11-årige Oskar Schell som bor i New York og mister faren sin 11.september, under terrorangrepene.
Oskar sliter med å akseptere at faren er borte, faren som lekte med Oskar og deres spennende skattejakter. Ett år etter terrorangrepene så knuser Oskar en vase hvor det ligger en nøkkel i en konvolutt og Oskar blir besatt av å finne boksen som den hører til.
Gjennom å lete gjennom New Yorks gater etter alle de med navnet "Black" som sto på konvolutten, ser vi små glimt av faren og moren før og under terrorangrepene. Oscar har i tillegg god kontakt med sin bestemors som har en leieboer. Denne gamle mannen, glimrende spilt av Max von Sydow, blir med Oscar på letingen etter boksen.
Jeg synes filmen er fin med en veldig treg start, da var det nesten så jeg sovnet. Men den tok seg voldsomt opp og jeg syntes det var en film som er verdt å se. Det er en fin film om sorgene, frustrasjonene og det ufattelige som skjedde i New York denne septemberdagen i 2001. Har sett noen omtale denne som en tåreperse, men det kan jeg ikke si det var, selv om den var rørende. Og gutten spilt av Thomas Horn var veldig bra.
Jeg har ikke lest boken, og kan ikke sammenligne filmen med den.


Alle bildene er lånt av Filmweb.

Kommentarer

 1. Denne har jeg lyst til å se en gang:) Veldig lyst til å lese boka også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, jeg fikk veldig lyst til å lese boka etter at jeg så filmen, men det blir en gang jeg har tid :-)

   Slett
 2. Takk for tipset! Den fikk jeg lyst til å se!
  Ha en strålende dag, kjære deg! Nå kaller jobben her... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Får håpe du får sett den og ikke minst liker den :-)

   Slett
 3. Godt du likte filmen, groskro. Jeg synes det er en flott film som spiller på et bredt følelsesregister. Det er en enkel film å leve seg inn i, selv om sterke følelser er i sving i denne filmen: Fortvilelse, smerte, ensomhet, bunnløs sorg og likevel håp og varme. Jeg synes det er en vakker film som alle har godt av å se.
  Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fulgte rådet ditt jeg vet du Berit :-)

   Slett
 4. Vakker, vakker bok, den må du lese. Og jeg må se filmen skjønner jeg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men Judith da, det må du ikke si, da må jeg lese den :-)

   Slett
 5. Har virkelig lyst å lese boken, før jeg ser filmen:) Høres ut som en fin film, og da må jo boka tenker jeg være også veldig bra:) Ha en god helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror boken er enda bedre, en må jo utelate en del når en lager film... :-)

   Slett
  2. Jeg har også lyst til å få lest boka før jeg ser filmen. ja takk - begge deler!

   Slett
 6. Denne gleder jeg meg til å se (selv om det antagligvis ikk blir før den kommer ut på DVD), for jeg har lest boka og likte den veldig godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå leste jeg omtalen din, og du har rett. Oscar er veslevoksen og savner faren sin. Jeg tror boken er bedre altså, selv om filmen var bra, for det er nok noe som er utelatt :-)

   Slett
 7. Dette var en fin omtale av en film (eller bok om du vil) som berører et sårt tema! Jeg har ikke lest "Ekstremt høyt...", men ble vilt begeistret for "Everything is illuminated / Alt blir klart og betydelig", en annen bok av samme forfatter. Den er også filmatisert. Kanskje du har sett den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :-) Men den andre filmen har jeg ikke sett eller lest. Jeg har bare sett coveret på "Ekstremt høyt og utrolig nært" og ikke lest den, men det må jeg nok gjøre noe med. Tror boken er veldig fin, for det var filmen også, selv om det var trengt i starten :-)

   Slett
 8. Jeg fikk denne boken som hovedbok i Bokklubbene i mai og gleder meg veldig til å lese den. Husker at jeg leste en kjempegod anmeldelse på bloggen Fløy en liten blåhval i fjor, og tror det er mye som er bra ved boken som er umulig å få med i filmen - blant annet måten historien er fortalt på. Men liker jeg boken, skal jeg se filmen også.

  I dag er det endelig tid for møte! Hurra! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror boken er veldig fin, for jeg er ikke sikker på om filmen greidde å fange alt. Men det var en film som var verdt å se, det må jeg si.

   Og så hyggelig å endelig møte deg!! :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Kniv av Jo Nesbø

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri