Bokhyllelesing 2015 #1

Bokhyllelesingen ble sparket i gang allerede i uke to, og Bjørg og Heddas første kategori var å lese en som var ulest i hylla med grønt omslag. Jeg valgte da Kari F Brænne sin bok "Under de dype skyggene av løvtunge trær" som har stått i hyllen min i over to år.

Og det er en god bok jeg har lest, men noe er negativt, jeg syntes den kom litt tregt i gang.

Evelyn fyller snart 85 år, er alene i livet med unntak av sønnen Wilhelm som livnærer seg som gartner i USA, hvor han ha levd de siste 30 årene. Når Evelyn forbereder 85 årsdagen sin, så ringer hun sin eneste sønn og inviterer han hjem, for å fortelle han noen familiesannheter. Samtidig inviterer hun den svenske skuespilleren Robert også.

Men Wilhelm har lite lyst hjem til sin mor og Robert forstår ikke hvorfor den gamle damen kom og inviterte han på selskap med et kart og nøkkel. Han bruker kartet til å fortelle sønnen sin at de skal på skattejakt og reiser til en falleferdig hytte på Hedmarken. Og der har det skjedd mye grusomt.

De første 100 sidene blir brukt for å gjøre oss kjent med Evelyn, Wilhelm og Robert med sønnen Lukas. Og de sidene er litt treige, men så ble det bra. Sakte men sikkert blir tragediene og grusomhetene rullet opp og det er ikke måte på ondskap og slemhet, og Brænne er flink til å bygge opp denne stemningen med et godt språk.

Noe annet som en kan si er litt negativt er tittelen, den er utrolig tung. Men boken er veldig god og anbefales. Hedda har oversikt på sin blogg for oversikt over bokhyllelesingen i 2015.

Kommentarer

  1. Denne fikk jeg veldig lyst til å lese, Gro!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra Silje, og dette var en god bok. Jeg leste om den på noen blogger da den kom i 2010, men det var ikke mange og det er synd. For denne hadde fortjent flere lesere :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli