Dyr, sortert etter alder av Frøydis Sollid Simonsen

Denne lille boken på 28 sider, som Flamme Forlag kaller prosa, fikk jeg av Line til jul. Og jeg må si jeg var litt spent på denne.

Flere grunner til at jeg var det, for dette var første gang jeg leste noe fra Flamme Forlag, og det blir i hvertfall ikke siste gang, for denne boken likte jeg. Det er også første gang jeg leste noe av Frøydis Sollid Simonsen, og jeg kommer sikkert til å lese mer av henne også. Og så var det tittelen, dette virket som en sær dyrebok. Boken er fin og rosa å se på, men dette er aller mest en bok som beskriver forholdet mellom en bestemor på 93 og hennes barnebarn.

Det er avsluttende avsnitt på hver side, og alle starter med et dyr og leksikalsk tekst om dyret, før teksten tar en vending og det dreier seg om bestemoren og barnebarnet. Men midt i boken kommer noen avsnitt hvor forfatteren skriver om at hun ble påkjørt av en ambulanse. Barnebarnet ser på bestemoren og tenker hun kommer til å dø først, men så ble det nesten motsatt, at barnebarnet døde før den gamle. En liten påminnelse for leseren om hvor skjørt livet faktisk er.

Andre som har lest boken er Ingrid. Takk til Line for fin julegave :)

Kommentarer

 1. Så fin liten anmeldelse, Gro! Jeg har denne liggende og skal lese den snart. Anbefaler deg å lese debuten hennes "Hver morgen kryper jeg opp fra havet". En av mine 2013 favoritter :-)
  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silje. Tror jeg må lese debuten hennes ja, for den har jeg hørt mye bra om. Husker det var mange som likte den for den fikk en del nomineringer til bokbloggerprisen i fjor.

   Slett
 2. Denne må jeg lese! Jeg leste min første boka av Sollid Simonsen ifjor og ble rett og slett betatt. Siden du likte denne bør du prøve "Hver morgen kryper jeg opp fra havet". Nydelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne må du lese Marianne, en fin liten bok :) Jeg ser Silje også liker den boken du nevner, så da må jeg nok lese den jeg også.

   Slett
 3. Ble så nysgjerrig på denne at jeg måtte bestille den på nettbokhandelen, jeg leste den forrige boken hennes og likte den veldig godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at du ble så nysgjerrig på boken Beathe, gleder meg til å høre hva du synes :) Jeg skjønner at jeg må lese den forrige boken hennes også!

   Slett
 4. For en skjønn bok du har fått. Høres ut som du likte den også, og da er jo alt skjøre vel. Ha en super dag Gro!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp Tine, boken er skjønn og jeg likte den, så dette er en super dag :)

   Slett
 5. Blir alltid stående litt ekstra lenge ved Flammeseksjonen på Eldorado. Kanskje jeg plukker opp akkurat denne neste gang... Du gjorde meg absolutt nysgjerrig, Groskro 😀

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri sett på Flammeseksjonen på Eldorado før, men det skal jeg gjøre nå! :) Så fint at jeg gjorde deg nysgjerrig Ellikken, denne lille boken fortjener mange lesere.

   Slett
 6. Fin anmeldelse, fikk lyst å lese den lille boka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Mette! Jeg har den i bokhylla mi, så du kan lese den når du kommer til Oslo :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli