Harry Potter og de vises stein av J. K. Rowling

En av mine leseplaner i 2015 er å lese Harry Potter serien, og jeg er godt i gang. Denne uka ble jeg ferdig med den første boken. som kom ut for hele 18 år siden.

Bokens handling er vel velkjent for de aller fleste. Harry Potter vokser opp hos sin tante og onkel og fetter Dumplingene. De skjuler for Harry at han er en trollmann og på 11 årsdagen får han brev fra duene om at han skal starte på Galtvort høyere for hekseri og trolldom. I tillegg kommer skogvokteren Gygrid og henter han slik at de kan handle alt han trenger til skolestart. På toget på vei til Galtvort treffer han Ronny og Hermine som han blir venner med, og disse tre skla bo i Griffinghuset.

I tillegg skaffer han seg tidlig en fiende i Malfang som tilhører huset Smygard. Og vi kommer nok til å høre om han også i de neste bøkene vil jeg anta, akkurat som jeg vet at Hermine og Ronny kommer til å følge Harry gjennom de neste seks bøkene.

Det er helt på slutten av boken at vi hører at Harry, Ronny og Hermine kjemper mot de onde kreftene for å finne de vises stein. Det er en stein som ikke bør komme i hendene på den onde Voldemort, og de tre førsteklassingene på Galtvort får bruk for alt de har lært i trolldomskunst så langt.

Jeg synes boken er fornøyelig. Det er ikke så spennende i starten, men den har noe ved seg som gjør at jeg vil lese videre. Jeg har sett filmen, og jeg må si den er tro mot boken, og det er fint. Gleder meg allerede til å lese bok to og synes dette er en fin serie å lese nå i 2015, selv om jeg ikke er i målgruppen.

Les også Linns omtale av boken, som også har bestemt seg for å lese serien i år.

Kommentarer

 1. Eg leser dei for fjerde gong (cirka) i forbindelse med ein re-read drevet av ein amerikansk blogger. Nå skal eg i gang med femte bok. Håper du koser deg videre med serien :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøje meg Elida, du er en skikkelig fan :) Men jeg kan forstå det altså, særlig hvis du har vært med helt fra starten av. Jeg har aldri "giddet" å engasjere meg i fantasy litteraturen før, men nå er jeg litt på gli.

   Jeg har sett at det har vært en re-reading av serien på gang, og det er morsomt. Da blåses nytt liv i serien :)

   Slett
 2. Da er vi i samme båt, jeg er så vidt i gang med nr 3 nå. Blir hyggelig å ha noen å ta følge med. Takk for link.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må nok vente litt til jeg begynner med bok to, men den kommer :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli