Unnskyld av Ida Hegazi Høyer

Jeg leste "Unnskyld" av Ida Hegazi Høyer i oktober, og var med på bloggernes bølge av begeistring da. Nå er boken med på kortlisten i romanklassen til Bokbloggerprisen, og da tenkte jeg at jeg skulle lese den om igjen. Det er februar som er "Unnskyld" sin måned når det gjelder samlesing og jeg slengte meg med. Og boken er faktisk bedre denne gang, synes jeg,

Boken handler om et par, hun og han som møtes en sommerkveld. Hun er 21 år, han fem år eldre og de flytter sammen umiddelbart. De planlegger bryllup og seiletur og verden ligger for deres føtter. Så kommer stadig avgrunnen nærmere og nærmere, og det blir mer og mer ekkelt å lese denne boken. En får lyst til å legge den under sofaen, så en ikke ser den eller gjemme den et lurt sted, men hele tiden vil en lese hva som skjer med de to, til tross for at jeg faktisk vet det!

Ida Hegazi Høyer skriver virkelig godt. Det er lange setninger som flyter fint og det er aldri tungt eller kjedelig å lese. Boken starter faktisk med slutten, og hele boken dras som slutten som ikke kommer som en bombe på leseren, men er likevel overraskende. Mange har klagd på noen logiske brister underveis, men de glemmer jeg lett, her lar jeg meg drive med av en veldig god roman.

Denne boken var en favoritt hos meg i fjor, selv om den ikke nådde helt opp på mine lister. Nå blir det spennende når jeg skal lese Kaldhol sin bok enda en gang i tillegg til Aina Bassos bok Finne Ly, det er i hvertfall en veldig god start på årest samlesing.

Gå også inn på Silje sin blogg for mer stoff om boken og forfatteren og her er alle omtalene samlet.

Kommentarer

 1. Denne boken har jeg sett på biblioteket. Kanskje jeg skal lese den en gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes den er veldig bra Elin, og absolutt verdt å lese!

   Slett
 2. Du inspirerer meg til å ta frem boken på nytt, så nå ligger den her da. Antar at også jeg får en annen leseopplevelse, spesielt etter jeg har lest så mange omtaler av boken, og vil komme til å se etter "ting".

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Tine! Jeg likte i hvertfall boken enda bedre etter å ha lest den om igjen. Både vondere og bedre ble boka i mine øyne faktisk. Gleder meg til å lese din nye omtale og hva opplevelsen din er denne gang! :)

   Slett
 3. Så bra :) Vil gjerne lese Unnskyld på nytt jeg også, men det er litt skummelt også. Tenk om jeg reagerer motsatt av deg? Leste ut Under verden for et par dager siden, og er halvveis i Ut nå. Spennende, og litt frustrerende, å se utviklingen. Sliter med å skrive ok omtale av førstnevnte, for jeg likte ikke boken, samtidig som jeg elsker å skrive OM boken. Derimot koser jeg meg skikkelig med Ut, men regner med det blir vanskelig å skrive omtale av den. Temmelig forskjellige bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det verste med Unnskyld nå, var at jeg visste hva som kom til å skje, men allikevel var det vondere å lese det denne gangen. Særlig det med hvordan han oppførte seg mot slutten av romanen, og den badekar-episoden var veldig tøffe å lese.

   Jeg skal lese omtalen din senere i dag, når jeg kommer hjem. Den var så lang at jeg må ha litt tid på meg :) Men så rart at hun skriver så forskjellige bøker da, jeg trodde hun hadde lagt seg til en stil som var lik for alle.

   Slett
  2. Den er nesten lenger enn selve boka, så du kan heller lese sistnevnte. Boka også. Og Ut! Den likte jeg knallgodt :)

   Slett
  3. He-he, jeg har lest omtalene men ikke kommentert :) Skal bli frisk først, for nå har forkjølelsen slått meg ut :(

   Slett
 4. Dette er ei bok jeg definitivt aldri kommer til å lese igjen. Jeg ble helt utslitt av å lese den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg leste din omtale Elin, og jeg kan faktisk forstå den også, at denne boken kan slite en ut. Men jeg likte den faktisk enda bedre nå, og det er jeg litt overrasket over som sagt.

   Slett
 5. . Noen bøker - og filmer, for den saks skyld - er så sterke at de treffer enda hardere når man vet hva som kommer. Unnskyld er nok en slik roman.
  Flott at du leste den igjen, Gro. Det hadde jeg tenkt til også, men jeg var ikke helt klar for å bli most en gang til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, noen bøker og filmer blir enda bedre den andre gangen man leser eller ser de, og selv om jeg visste hva som ville skje i Unnskyld, så satt jeg med en mye større klump i mannen denne gangen enn da jeg leste den forrige gang. Skjønner godt du ikke er klar for på bli most enda en gang!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Kniv av Jo Nesbø

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri