Bokhyllelesing #4 2016

Fjerde runde i Heddas bokhyllesing er å lese en novelle- eller diktsamling fra 2000-tallet. Og i 2012 kom Anne B. Ragde med novellesamlingen "Aften rød, morgen død". En bok jeg har hatt i bokhylla i 2-3 år, men aldri lest, før nå da :)

Boken er en samling av Anne B. Ragdes krimnoveller som hun sendte inn til A-magasinet og ble publisert fra 1987 frem til 1993, med unntak av den siste novellen som ble publisert i 1999. Ragde hadde opprinnelig en jobb i reklamebransjen, men sa opp den for å bli forfatter, og før hun slo igjen så skrev hun disse novellene.

Det er totalt 35 noveller, fordelt på 366 sider, så det var ikke så lange noveller og det gikk relativt raskt å lese. Det var mange mord og mye spekulative drap, så det er tydelig at Ragde har gjort en god jobb på research. Og så gøy å lese fordi dette er får internettet sitt inntog, og en ble plutselig satt tilbake til 1990-tallet.

Jeg likte denne samlingen, det var snert og litt humor i noen av 
novellene og Ragde kan å skrive. Har lest mange av bøkene hennes og liker mange av de.

Det er litt vanskelig å begynne å omtale hver enkelt novelle, da vil jeg nok ikke bli ferdig noen gang, men dette er en bok er kjekk å lese på varme og late sommerdager.

Flere omtaler av noveller- og diktsamling finner du hos Hedda.

Kommentarer

 1. Ragde er vel en dame med snert, så ikke rart at novellesamlingen hennes bærer preg av det. Jeg har ikke lest den, men kunne godt tenke meg å gjøre det, etter å ha lest Roald Dahl sin novellesamling nylig. Artig å lese det du skriver om samlingen, at novellene har vært på trykk i forrige årtusen, og nå kommer til heder og verdighet igjen her på bloggen din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Anne B. Ragde er kul dame, men av og til kan det bli litt mye av henne, hun er en dame som krever oppmerksomhet. Men jeg liker det fleste av bøkene hennes :) Har ikke lest den siste som hun skrev, men jeg tror jeg må det også.

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)