Innsirkling av Carl Frode Tiller

Den egentlige hovedpersonen i boka er David som har mistet hukommelsen. Han setter inn en annonnse i lokalavisa der han ber familie og kjente å skrive brev til han, slik at han får tilbake hukommelsen. De tre som svarer er Jon, barndomsvenn og tidligere kjæreste, som er musiker. Den andre er presten Arvid, som giftet seg med Davids mor da David var rundt 10-12 år. Og den siste er ungdomskjæresten Silje.

Men jeg synes denne boka har egentlig fire hovedpersoner, og ikke bare David, for disse tre som skriver brev er veldig sentrale, også i hverandres brev. Boka er delt opp i tre hoveddeler, ved at først er det Jon vi leser om, deretter Arvid og til slutt Silje. Og deres deler er oppdelt i to deler, en nåtid hvor vi får vite hvordan de har det her og nå. Og en en fortid, som er brevene til David.

Ved å lese hvordan Jon, Arvid og Silje har det nå, en er mislykket musiker, han andre en døende prest og hun tredje i en ekteskap hun ikke er fornøyd med, så forstår vi at ved å skrive brev til David tar de på en måte et oppgjør med sitt eget liv, og om det ble slik de hadde tenkt det.

Jeg likte 2/3 deler av boken kjempegodt, likte ikke så godt Silje's nåtid, ble litt for mye mas på et vis. I hvertfall i forhold til resten av boken. Men alt i alt var dette en fin bok, og jeg kommer til til å lese mer av samme forfatter. Blant annet har jeg lest at hans bok: «Skråninga» er veldig bra.

Kommentarer

  1. Hei :) Så gøy at du prøvde oppskriften! Håper du har hatt en deilig pinsehelg, og er klar til å møte hverdagen igjen.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli