Brent B av Erik Grønner


På baksiden av boken står det: "Den drivende dyktige kvinnelige konsernsjefen i Statoil, en ung trainee med svart belte i datapspill, en sliten verkstedsformann, en grådig investor, en giftesyk næringslivsjournalist, og en kompromissløs aksjonist blir viklet sammen i et spill om makt, rikdom og miljø".

Det første som slår meg etter å ha lest denne boken er at forfatteren har god kunnskap til oljebransjen. Og Erik Grønner har vært direktør i Rosenberg Verft i Stavanger, så han har god kunnskap om bransjen.

Boken handler om Statoil som ønsker å starte prøveboring etter olje i Nordsjøen, i et nytt oljefelt. Da må regjeringen snakkes med, aksjonister holdes unna og media må informeres fortløpende. Her er det altså klart for et spill om makt, rikdom og miljø. Og når den kvinnelige konsernsjefen i tillegg har problemer med utro tjenere blant sine medarbeidere som hele tiden prøvse å ødelegge for henne, da er det klart for en intrigefylt roman.

Boken er velskrevet og spennende, med intriger på flere plan, som en får inntrykk av når en leser baksiden av boken. Dette gjør at boken ikke blir kjedelig, men en får lyst til å lese videre. Noe som jeg føler trekker ned litt er at det er mange navn å forholde seg til, det er til tider litt vanskelig å holde styr på alle.

Kommentarer

 1. Hehe, det høres artig ut! Nesten litt som Wonderboy som handler om den norske forlagsbransjen, har du lest den?

  SvarSlett
 2. Vet du Ragna, det er faktisk sant. Den er litt oljebransjens svar på Wonderboy. Men jeg liker Brent B langt bedre faktisk.
  Jeg har hørt at Henrik Langelands Francis Meyers lidenskap er universitet-folkets svar på Wonderboy. Den ligger ulest i hylla, mi men tror jeg må ta den frem og få lest den snart! :-)

  SvarSlett
 3. Hm ... jeg har ikke lest verken Brent B eller Wonderboy, men iom at jeg kjenner forlagsbransjen litt, så hadde det vært moro å lese den. Francis Meyers lidenskap anbefaler jeg sterkt. Utmerket sommerlektyre. Mye morsommere enn Uris De beste blant oss.

  SvarSlett
 4. Godt å høre at Francis Meyers lidenskap er bedre enn Helene Uris De beste blant oss:-) For den likte jeg ikke. Syntes den begynte veldig bra, men falt fullstendig sammen etterhvert. Det var i hvertfall det jeg tenkte da jeg var ferdig med den.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale