Kvinne går til lege - mann går på by'n av Kluun

På baksiden av boken står det: Stijn og Carmen har alt. De er unge og kule og begge har blomstrende karrierer og sammen har de datteren Luna. De bor midt i Amsterdam i en praktfull leilighet. Livet smiler til dem og de føler seg usårlige. Inntil teppet rives vekk under føttene deres. Carmen er syk. Hun har kreft, og med ett slag har livet forandret seg fullstendig for dem begge. Carmen går til lege, og selv om Stijn støtter henne så godt han kan så gjør han noe annet også. Han går på by'n. Han har alltid hatt draget, han har aldri vært helt trofast, men hva nå?

Dette er en sann historie som er blitt karakterisert som en moderne Love Story. Dette er en historie som beveger, og faktisk den andre gangen jeg leser en bok om kreft i år. Den første handlet om håndballspilleren Christian Berge, som ble frisk. Denne historien handler om en mann som skriver om perioden fra da hans kone får beskjeden om at hun har en svært hissig type brystkreft og til hun dør.

Denne boken handler om hva paret gjør i denne tiden, de drar på turer sammen og har besøk av familie og venner, og hvordan de takler den ene dårlige nyheten etter den andre. Men aller mest handler det om Stijn, hva han gjør for å overleve hverdagen. han går på by'n, er utro med eks'er, kollegaer, venninner av kona og prostituerte. Og det er ingen tvil om at forfatteren er ærlig.

Når jeg leser denne boka så synes jeg at Stijn er verdens største dust som oppfører seg sånn mot sin dødssyke kone, men mot slutten får jeg sympati for han. At han elsker sin kone er det ingen tvil om, og han pleier sin kone med kjærlighet da det går mot slutten. Allikevel klarer han ikke å slutte med å opprettholde kontakten med sin elskerinne det siste året, og det forholdet var nok med på å holde han oppreist i gjennom perioden, sammen med datteren, familien og gode venner.

Dette er en gripende bok, en vond bok og en god bok. Den anbefales og forfatteren har tross alt vært ærlig. Om man liker det eller ikke er opptil den enkelte som leser boka.

Kommentarer

 1. Hei Gro! Dette virker som en god bok, kanskje jeg bør lese den når jeg er ferdig med Englenes Spill. Veldig bra med den oversikten over alle bøkene du har lest i 2009. Da vet jeg hvor jeg kan gå om jeg trenger et boktips. Bare synd du leser så lite bøker..

  SvarSlett
 2. He-he, I know Marius, jeg leser litt lite bøker :-) Nå er ikke akkurat bøkene jeg leser så tunge å lese, i tillegg så har jeg mye tid å slå ihjel på reise til og fra jobb.

  Vil du låne boka, så si i fra, så kan jeg ta den med neste mandag. :-)

  SvarSlett
 3. Ja :) kanskje du kan ta den med neste mandag. Jeg hadde nesten trengt den nå, så ikke ventetiden blir så tung, eller nei, nå har jeg jo Engelens spill å lese!

  SvarSlett
 4. Ja, den Ventetiden er lang, men heldigvis er det mindre enn en uke igjen! :-) Jeg tar med boka, om jeg ikke hører noe annet :-)

  SvarSlett
 5. Hei!
  Hørtes ut som en veldig flott bok å lese, man blir litt engasjert i det man leser, enten på godt eller vondt! Det er en annen bok som omhandler kreft jeg også har lyst til å lese, men husker i farten ikke hva den heter. Men det handler om en jente her fra Jessheim som får kreft.

  Flott juleduk, skjønner at du syns det er moro å dra frem den jul etter jul!

  Ha en fin førjulstid!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Mitt leseår 2020 (så langt)

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri