Soraya M

I kveld har jeg sett filmen "Soraya M", og den syntes jeg var utrolig bra, men veldig grusom!

Jeg forklarer men Dagbladets ord hva den handler om: handlingen foregår i en iransk landsby og åpner med at en kvinne graver med fingrene i den tørre jorda. Hun er plaget, gråter og vi skjønner hvorfor i det vi ser at det er benpiper av et menneske hun holder i hendene.

Så kommer en journalist til byen, etter å ha fått haik med en buss da bilen hans streiket. Og mens han venter på at bilen blir reparert, så blir han tatt til side av kvinnen som sørger, og hun forteller da historien som Soraya.

Og Soraya var en ung mor til fire barn, gift med en mann som ville ha skilsmisse og gifte seg med ei jente på 14 år. Da Soraya ikke gikk med på skilsmissen, så fabrikkerte han utroskapsrykter og truet andre til å lyve, og på den måten ble Soraya dømt til døden ved steining uten at noen hører på hennes versjon av saken.

Og, ja - jeg forteller mye av filmen - men steiningen er filmet, og scenen varte i hvertfall i 15 minutter, og jeg ble rett og slett kvalm, og holdt jakken for øynene nesten hele tiden! Og når en i tillegg vet at dette er en sann historie, da får jeg det vondt inni meg.

Kommentarer

 1. Har lest en god del bøker med lignende innhold. Utrolig hvordan kvinnfolk kan bli behandlet i enkelte deler av verden. Tror vi kan være glad vi bor i Norge.....

  SvarSlett
 2. Hei.Sikkert en bra film.Liker gått sanne istorier men ikke hvis det er slike ekkle og triste istorier.Har hørt en del om det på tv om steining av damer i andre land.ekkelt og trist..Ha en riktig fin Torsdag.Klem fra Bodil..

  SvarSlett
 3. En skikkelig grusom historie..., så vondt å tenke på at sånn skjer.
  Tror ikke det er noen film for meg, vil nok sitte mer bak jakka jeg... ;O)

  ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Gro!! Denne filmen hadde jeg hatt vedlig lyst til å se. Neste gang må du i si fra når du skal en slikk film!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)