Eg elska ho av Anna Gavalda

Etter at jeg leste "Saman er ein mindre aleine", så har jeg tenkt å lese mer av Anna Gavalda. Og jeg fikk "Lykka er ein sjeldan fugl" til jul, men den er litt for tjukk til å ta med i veska, derfor begynte jeg med denne boken midt under OL :-) Den er jo bare på 147 sider, og mye dialog, så det gikk fort å lese denne boka.

Boken handler om Chloé som akkurat har blitt forlatt av sin mann, og hun sitter igjen med to små jenter. Hennes svigerfar Pierre tar henne og barna med seg til familiens hytte på landet, for å gi Chloé støtte og trøst.

Men i løpet av det korte oppholdet er det svigerfaren, som Chloé har oppfattet som en grinebiter, som snakker aller mest. Han forteller om henne han elsket, og det er ikke henne han er gift med og har to barn med. For svigerfaren hadde et forhold til en kvinne, et forhold som varte i flere år, men han klarte aldri å forlate sin kone.

Med denne historien prøver han å fortelle Chloé at det er ikke nødvendigvis slik at hun hadde fått en bra liv, om hennes mann ikke hadde fulgt hjertet sitt og flyttet fra henne for å pleie kjælighetsforholdet til sin unge elskerinne.

Boken er skrevet på nynorsk, og det er så nydelig å lese. Litt vanskelig innimellom, for det er noen nynorsk ord jeg ikke helt forstår med en gang, men det er et språk som gjør denne boken bedre, enn om det hadde vært skrevet på bokmål.
Der "Saman er ein mindre aleine" er en bok å bli glad av, så er dette mye mer tristere bok, men boken anbefales!

Kommentarer

  1. Det er så deilig å lese nynorsk, jeg synes det er et sånt poetisk språk av en eller annen grunn. Det gir i hvertfall meg gjerne en større leseropplevelse enn det bokmål gjør...

    SvarSlett
  2. liker så godt gavalda sine bøker, noen har jeg lest og andre har jeg hørt på lydbok. likte veldig godt filmatiseringen av saman er ein mindre aleine! har du sett den?

    SvarSlett
  3. forresten, hvis ikke din kollega hadde hender som passet så vil jeg GJERNE kjøpe vottene av deg! de var nydelige :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

Mitt leseår 2020 (så langt)