Glassdukkene av Jorun Thørring

På grunn av OL så går det sakte med lesingen her hos meg - nå leser jeg stort sett bare på bussen og når jeg har lagt meg. Men så legger jeg meg litt sent også da - siden OL øvelsene går på kveldstid, så da går det litt sakte disse to ukene.

Men "Glassdukkene" av Jorun Thørring som jeg kjøpte på bakgårdssalg i høst fikk jeg endelig lest ferdig. Handlingen er lagt til Tromsø, hvor forfatterinnen kommer i fra, og hennes "helt" er førstebetjent Aslak Eira. Han er same med eneansvaret for sin tenåringssønn som går 2.klasse på videregående.

Handlingen begynner i mai, og flere unge jenter som studerer ved uiversitetet forsvinner og blir funnet drept. Når den tredje jenta forsvinner så starter et kappløp for å finne seriemorderen, som de antar at det er. Det som er likt for forsvinningene er at alle jentene forsvinner etter at de har vært på fest og det er ruskevær. Dermed kan det se ut som om han lurer jentene med seg i en varm bil før han tar livet av dem.

Jorun Thørring har skrevet en spennende bok med et bra plot. Jeg begynte å tenke på hvem jeg trodde morderen var, da jeg kom litt over halvveis og jeg fikk faktisk rett!! Men jeg måtte lese slutten da det var igjen 30 sider, siden det ikke ble avslørt før helt på slutten. Det gjorde jeg forresten alltid før - leste slutten, og så begynte jeg forfra. Skjønner ikke at jeg gjorde det...

Alt i alt var dette en god bok, skal lese Tarantellen også av samme forfatter, som står ulest i bokhylla, men først er det Mamuttsalg!!

Kommentarer

  1. Hei.Tusen takk for titten i boka.Høres bra ut.Sitter på bussen til Frei og hekler jeg.Er ganske langt i rundt øya.Ha en kjempe fin Søndag.Klem fra Bodil.. ♥

    SvarSlett
  2. Jeg leste denne for noen år siden - og likte den godt. Klarte ikke å gjette hvem som var morderen, og jeg måtte også lese slutten før boka var ferdiglest. Noen ganger må jeg bare gjøre det, jeg klarer ikke å la være.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli