Precious

I går var jeg på kino og såg en film jeg kan anbefale på det aller sterkeste, for det er en amerikansk film som var veldig troverdig og gripende. Handlingen foregår i Harlem i 1987 og hovedpersonen er Precious som i en alder av 16 år er gravid som andre gang - med sin far - etter voldtekt.

Precious er oppvokst i en trang leilighet sammen med sin monstermor som kaster ting etter henne for å skade henne og som hele tiden forteller henne at hun ikke er verdt noen ting her i livet. Precious er overvektig og kan hverken å skrive eller å lese noe særlig, men trives allikevel på skolen. På grunn av graviditeten blir hun bedt om å slutte på skolen og anbefalt en alternativ skole i stedet. Dette blir redningen for henne. Her treffer hun en lærerinne som vil lære henne å lese og å skrive, og her får hun også venner. Og Precious klarer etterhvert å få tro på seg selv, kan si til seg selv at det er noe hun er god til og finner seg ikke i å bli diktert av sin mor.

Moren er bare så jævlig og grusom i denne filmen, at jeg er enig i alle anmelderne som mener hun bør få Oscar for sin prestasjon. Som kjederøykende monstermor som lever på trygd og mishandler sin datter fysisk og ikke minst psykisk er hun veldig troverdig. Men det er også hun som spiller Precious, hun er strålende.

Jeg blir ofte blank i øynene hvis en film er trist eller rørende. Men jeg kjenner sjelden at tårene triller, men det kjente jeg nå. Denne filmen var for trist, rørende og gripende på en gang.

Jeg sa til min venninne som jeg gikk sammen med på kinoen, at jaggu har jeg vært veldig heldig med valg av foreldre!

Kommentarer

 1. Det kan være sunt å se slike filmer. Jeg elsker slike oppvekkere, nemlig fordi jeg trenger det for å være et takknemlig menneske og god mot andre. Det er ikke alle som har det bra, derfor trenger vi som er "normale" å behandle alle med samme respekt, og mer godhet enn de fortjener... Uansett...
  Må sees føler jeg=)

  SvarSlett
 2. Dette høres ut som en film jeg liker, og som en film jeg definitivt ikke skal se akkurat nå. Jeg har behov for lett-lettere-lettest underholdning om dagen. Litt ulikt meg. Men det fins forklaringer. Snart ses vi, tror jeg, det blir veldig koselig.

  SvarSlett
 3. Løvinnen: Ja, det er sunt å se slike filmer, og den fotjener å bli sett.

  Mettemor: Filmen er nok bra på DVD også... Ja, snart sees vi, det er alltid "koslig".

  SvarSlett
 4. Denne filmen har jeg hørt mye bra om, så den skal jeg absolutt få med meg! Hun som spilte moren var på Skavlan for ikke så lenge siden, sterkt å se klipp fra filmen der.

  SvarSlett
 5. Hei.Takk for tipsett for filmen.Ha en kjempe fin Mandag.Klem fra Bodil...Nå snør det på Møre...

  SvarSlett
 6. Hei!
  Denne filmen skal jeg garantetert se! Men det blir nok ikke før den har kommet på video. Har hørt og lest mye om den, og det er nok en film som får mine tårer til å trille også!

  Så flott teppet ditt blir, nesten så jeg fikk lyst til å begynne på et nytt ett jeg også. Har skjønnt at du er litt mer en middels itresert i sport, så da skal du sikkert tilbringe noen timer foran tv'n. og da er det jo kjekt med sånne lapper.

  Likte de røde skinnhanskene dine VELDIG godt!

  Holder på med nyeste boken til Wilbur Smith nå; Assegai. Den er kjempebra! Har du lest noe av han? Anbefales på det varmeste, jeg tor jeg har lest det aller meste av det han har gitt ut!

  ønsker deg en fin kveld og en strålende uke!

  klem

  SvarSlett
 7. Har også sett filmen, og den var utrolig bra! Sterk historie som utløser mange følelser. Liker filmer som rører i mange følelser! : ) Ha ei flott helg! : )

  klem Hilde

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)