Spis elsk lev av Elizabeth Gilbert

Denne boken: "Spis elsk lev" av Elizabeth Gilbert har jeg lest mye om og gledet meg til å lese. Og etter å ha lest anmeldelsene til Løvinnen, Solgunn, Knirk, Ladybug og Beate så ble jeg overbevist om at dette var en bok for meg. Og jeg anbefaler dere som leser DETTE å lese deres anmeldelser, om dere har lyst til å lese boka (men se bloggene deres lell altså, for det er fine blogger!)

Men du verden så skuffet jeg ble! Den var så kjedelig. Elizabeth Gilbert reiser ett år til Italia, India og Indonesia. I Italia skulle hun søke etter nytelse, i India etter hengivenhet og i Indonesia søken balansen mellom nytelse og hengivenhet.

Jeg vet ikke helt hvorfor den kjedet meg, jeg klarte liksom ikke helt å bli fanget i historen, selv om det virket som et spennende år. For Elizabeth Gilbert reiste på denne reisen da hun hadde opplevd en opprivende skilsmisse og et påfølgende samlivsbrudd. Hun skriver lettlest og de tre delene er alle inndelt i 36 kapitler, så 108 kapitler på 400 sider er lett overkommelig. Og hun virker veldig ærlig uten å bli for privat, og det er også veldig bra.

Men hvorfor gidder jeg å lese en bok som kjeder meg? Trodde vel den skulle bli bra etterhvert, men den var faktisk best i første del, da hun var i Italia. Etterpå ble det bare kjedeligere og kjedeligere synes jeg. Tanken på at denne boken nå er i ferd med å filmatiseres med Julia Roberts, var litt motiverende faktisk. Og til slutt kom jeg på en blogg som heller ikke likte denne, takk til Janke!!

Kommentarer

 1. Hei igjen... :O)
  Hvis du har tenkt å lese noe av Wilbur Smith så begynn med første boken; Ung manns land. Første gang jeg leste bøekene leste jeg de i uvilkårlig rekkefølge. Noen år senere leste jeg de omigjen i riktig rekkefølge. Ble fullstendig hektet og leste alle Courtney bøkene sammenhengende(de blir kalt det fordi det er en familiesaga om Courtney familien. handligen foregår i Afrika, og man får en stor dose med kjærlighet og eventyr... Du som er så glad i å lese kommer til å bli hektet du også... :O)

  Go kveld..., kos deg med fruene du også... :O)

  SvarSlett
 2. Hehe, jeg var ikke helt overbegeistra for denne boka jeg heller. Deler av boka var ok, men etterhvert syntes jeg det ble veldig mye "meg-meg-meg" og det virket som om jeg satt og hørte på ei skravlete venninne som aldri ble ferdig med å fortelle om seg selv. Slikt kan være underholdende, men i lengden blir det fryktelig slitsomt.

  SvarSlett
 3. Fordomsfulle meg har tenkt i lengre tid at denne boka skulle jeg ALDRI lese. Jeg skal holde fast ved det etter å ha lest hva du syns. :-)

  SvarSlett
 4. Synneøve Olava: Takk for tipset, skal se etter den boken når jeg er hjemme - så får jeg se om jeg blr hekta :-)

  Beatelill: Jeg såg du ikke var overbegeistret, men tror du syntes den var litt underholdene, men det syntes ikke jeg... :-)

  Mettemor: Livet er vel for kort til å lese kjedelige bøker? :-)

  SvarSlett
 5. Tenkt at du syns at den var kjedelig! ha ha ha, ler ganske mye nå, for det er så morsomt at vi oppfatter bøker så forskjellig - herlig!

  SvarSlett
 6. Solgunn: Er helt enig - det er morsomt at bøker blir oppfattet så forskjellig :-)

  SvarSlett
 7. Dumt du ikke likte den da... Men den treffer ikke alle like godt sikkert.

  SvarSlett
 8. Løvinnen: Litt dumt, for jeg var veldig sikker på at dette var en bok jeg ville like godt! :-)

  SvarSlett
 9. Jeg syntes det er godt at vi kan ha forskjellig smak jeg, noen ganger kan vi kanskje like en bok like høyt andre ganger ikke =) Synd den ikke fungerte for deg.

  SvarSlett
 10. Det rare er at jeg forstår veldig godt hva du mener. Men boka fenget meg. Merkelige saker det der....

  SvarSlett
 11. hmm....nettopp lest boka og jeg satt fanget i den hele boka igjennom. En dame som virkelig kan kunsten å formidle tanker og erfaringer! En bok jeg anbefaler på det varmeste!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

Mitt leseår 2020 (så langt)