Fyrvokteren av Camilla Läckberg

Nå har jeg lest sjuende boka om etterforskeren Patrick Hedström og hans kollegaer, og den var bra, men ikke super-bra.

Dette har jeg sakset fra
Bokkilden: Vi møter en kvinne på rømmen, på vei mot Fjällbacka og det hun håper er tryggheten. Så er vi i Fjällbacka kirke, der folket er benket sammen for en tragisk bisettelse - et av småbyens barn er revet bort. Deretter en scene fra der badehotellet i småbyen, som er en storsatsing, totalrenovert med spa-avdeling og med god økonomisk støtte fra kommunen. Så blir kommunens økonomisjef drept, og Patrick Hedström og hans kollegaer på Tanumshede politistasjon starter etterforskningen, for å finne ut hvem som drepte en mann som hadde satt lite spor etter seg.

Boka er fengende, og det er også en liten parallelhistorie her i denne boken også, som Camilla Läckberg ofte har benyttet i de tidligere bøkene også. Det som skiller denne boken fra de andre er at det er langt flere bi-personer enn tidligere. Så noen ganger blir det litt for mange å holde styr på, men Läckberg nøster det godt sammen til slutt.

Jeg ser at NRK sender seriene hennes som TV-serier på mandager. De har jeg bevisst ikke sett, for jeg har hørt at skuespillerne virker så trege og gamle i forhold til beskrivelsene i bøkene. Er det noen som har sett seriene og lest bøkene, og hva slags oppfatning har dere om det?

Kommentarer

  1. Hei!
    jeg har lest noen av bøkene! på mandag tenkte jeg å se på serien på nrk. Kikket litt men syns det ble for kjedelig, så jeg switchet over på noe annet etter å ha sett halvparten. Jeg syns helt klart bøkene er bedre enn filmen, skuspillerne ble litt "satte" liksom, hvis du skjønner!?

    ha en strålende kveld!

    SvarSlett
  2. Jeg har pløyd meg gjennom alle bøkene til Läckberg, men ser av prinsipp ikke på serien på NRK. I mitt hode ser virkelig ikke Patrick slik ut, så jeg velger å la være...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri