Harens år av Arto Paasilinna

På baksiden av boken står det: Dette er fortellingen om hvordan en liten hare kan forandre et helt livsløp. Vatanen og hans fotograf er ute på oppdrag i de finske skoger da en hare plutselig hopper foran bilen. Vatanen går ut for å se hvordan det har gått. Haren er bare lettere skadet, og i samme øyeblikk tar Vatanen avgjørelsen om å vende ryggen til sitt borgelige liv. Han vandrer rett inn i ødemarken, og dette er opptakten til et eventyr som bl.a. innbefatter en overarbeidet bulldoserfører, en skogbrann, en blodtørstig bjørn og den originale Hannikainen.

Denne boken kjøpte jeg på Mamutt-salg, og jeg må si jeg likte den veldig godt! Men som flere bloggere har påpekt så ligner Erlend Loe's Doppler utrolig mye på denne boken, som faktisk bel skrevet så tidlig som i neste 1975. Men jeg likte mye bedre denne boken om Vatanen og hans hare enn Doppler og hans elg. Denne boken var til tider hysterisk morsom, og jeg satt ofte og små lo for meg selv.

Jeg synes blant annet historien der han treffer på den originale Hannikainen er artig. Hannikainen har brukt flere år av sitt liv på å bevise at den finske presidenten Kekkonen i virkeligheten ble erstattet av en dobbeltgjenger i 1968. Og episoden med en overarbeidet bulldozerfører var også veldig fornøyelig:-) Boken har i tillegg til å være morsom, et lettlest språk også. Og heldigvis er ikke boken på mer enn 157 sider, så galskapen sklir aldri ut.


Forresten takk til Knirk som skrev om denne boken i fjor, og gjorde at jeg fikk lyst til å lese den. Og jeg kommer nok til å lese "Den elskelig giftblandersken" av samme forfatter som jeg også fant på Mamutt-salg.

Kommentarer

  1. Dette er en ukjent bok for meg, men den høres interesann ut.

    SvarSlett
  2. Hei.Fin bok.Ha en kjempe fin helg.Klem fra Bodil..♥♥

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri