I fjor sommer av Niels Fredrik Dahl

Da har jeg lest nok en bok som jeg kjøpte på Mamuttsalg, og denne boken plukket jeg opp etter å ha lest denne anbefalingen av Stines notater, takk skal du ha Stine. Og boken er virkelig god.

Det er en bok som går fort å lese, og det er ikke bare fordi den er kort. På Bokkilden leser jeg: Hovedpersonen er alene på et sommersted rett over grensen til Sverige. Han skal rydde opp og gjøre huset klart - men til hva? Han oppsøker badeplassen, bestemte steder i skogen, og en forlatt hytte i nærheten. Tankene vender hele tiden tilbake til det som skjedde sommeren før. Men hva var det egentlig som hendte? Syv år tidligere ble han stående hos Siri fordi hun viste så tydelig at hun ikke trengte han.

Boken er intest skrevet og jeg-personen er en mann. Han sjalu, litt paranoid og dette beskriver Niels Fredrik Dahl på en måte som fengslet meg. Egentlig så syntes jeg denne boken minte meg litt om Hanne Ørstaviks bok "Kjærlighet". Men der jeg syntes at "Kjærlighet" beskriver en egoistisk mor gjør meg bare trist, så starter denne boken med slutten av et forhold og vi får vite hva som førte til bruddet. Jeg er i hvertfall enig med Stine at denne boken anbefales til andre bokelskere.

Kommentarer

  1. Så kjekt å få bokanbefalinger. Trenger litt lesestoff til påske vet du...

    SvarSlett
  2. Så bra du likte den! Jeg lånte den på biblioteket i sin tid, men måtte naturligvis kjøpe den på Mammutsalget for å ha den i bokhylla :)

    SV: Desverre ble Stieg Larsson en skuffelse, ja.. Så selv om vi liker noen like bøker, så er vi ikke enig i alt, hehe :p

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri