Huset ved moskeen av Kader Abdolah

Jeg har blitt anbefalt av av mange å lese denne boken, "Huset ved moskeen" av Kader Abdolah. Og jeg begynte med den for snart to uker siden, og syntes den var kjedelig. Jeg hadde problemer med motivasjonen for å fa den lest ferdig, men 2.pinsedag tok jeg meg sammen og leste mye og da ble boken spennende og interressant, og det ble vanskelig å legge den fra meg og i kveld har jeg lest den ut.

På baksiden står det: "I åtte hundre år har Aqa Djans familie hatt en sentral posisjon i den iranske byen Senedjan. Den enorme familien bor i huset ved moskeen, et hus med 35 rom, en bikube full av bestemødre, barn, kjøpmenn og halvguder.

Familieeposet rommer Irans dramatiske historie, historien om den islamske tradisjonen og om det moderne Iran, om fundamentalisme og oppbrudd fra fundamentalismen"

Iran's historie er ikke noe jeg vet mye om, så derfor er det ekstra spennende å lese denne boken, selv om mye er oppdiktet er nok rammene rundt ekte. Spesielt syntes jeg det var spennende å lese historiene i forbindelse med revolusjonen.Forfatteren er selv fra Iran og har bodd i Nederland siden 1988 og kjenner sitt lands historie.

Persongalleriet i boken er også veldig spredt og gjør boken så bra, fra den sympatiske teppehandleren Aqa Djan til den gale og usympatiske imanen Galgal. Språket i boken er veldig lettlest og med mye luft, det gjør at det går fort unna også, selv om boken er på 365 sider.

Boka anbefales!

Kommentarer

 1. Jeg likte også denne boka, men en annen bok av samme forfatter; Spikerskrift - er fjorten hakk bedre, uforglemmelig.

  SvarSlett
 2. Så fint at du likte boken :-) Dette er en bok jeg faktisk vurderer å lese en gang til. Så godt likte jeg den:-)

  SvarSlett
 3. Denne har jeg ikke lest... :O) men fikk veldig lyst til det nå! men jeg må innrømme at hvis ikke boken har grepet meg etter et visst antall sider, så leser jeg den ikke ferdig. Sikkert dumt, men det er så mange andre flotte bøker man kan lese... :O)

  Ønsker deg en strålende weekend!

  SvarSlett
 4. Jeg ga den opp, men alt for tidlig husker jeg. Jeg kom liksom aldri ordentlig i gang.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen