Francis Meyers lidenskap av Henrik H.Langeland

"Francic Meyers lidenskap" har jeg hatt i hylla lenge, men har aldri orket å lese den. Det har vært forskjellige grunner til det, blant annet likte jeg ikke forfatterens forrige bok "Wonderboy". Jeg likte heller ikke omslaget på denne boken, noe som også gjorde at jeg ikke orket å ta den frem, det er faktisk en bok på over 550 sider. Men etterhvert så har jeg lest mye bra om den, og Mettemor har også skrytt av den, så jeg bestemte meg for å gi den en sjanse - og det er jeg glad for!!

Bokkildens sine sider står det: Francis Mayer er en 53-årig litteraturprofessor lever et rolig alene liv, inntil han på første forelesningsdag møter norsk-iranske Nadia Reza Lindtner. Hun er en 26-årig masterstudent, og vil ha Meyer som veileder. Samtidig oppdager Francis Meyer's nabo at han har et originalt Petter Dass-manuskript, som rommer langt mer enn det som det ser ut til.

Dette høres kanskje ikke så spennende og underholdende ut? Men det er det, og jeg er imponert over forfatteren, som greier å skrive så underholdene om mennesker i et miljø som kan bli kjedelig. Francis Meyer er en sympatisk professor, som etterhvert blir forelsket i den unge Nadia. Å lese alle hans tanker, idéer og handlinger for å vekke hennes interesse er til tider fornøyelig. Han klarer blant annet å invitere Umberto Eco til å holde et foredra i Universitetets Aula. En annen gang er det forfatteren selv, Henrik Langeland som holder et foredrag, det var også morsomt.

At boken er oppdelt i korte kapitler gjør det også lettere å lese, for da synes jeg at boken har litt mer fremdrift enn når det er lange kapitler.

Kommentarer

  1. Hei.Gratulerer til vinneren i din kokuranse.Ha en riktig fin Mandagskveld.Klem fra Bodil

    SvarSlett
  2. Spesielt bilde på framsiden, men man skal jo ikke dømme en bok ut fra coveret så her er det bare å bite det i seg og si; det hørtes ut som en fin bok!:D

    SvarSlett
  3. Jeg hørte denne som lydbok og jeg likte den veldig godt. Vet at omslaget er endret på den nye utgaven. Kanskje lurt? Ingenting i postkasssa i dag :-) Men jeg gleder meg!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)