1222 av Anne Holt

I dag har jeg faktisk vært syk (forkjølet) og har vært hjemme fra jobb. Det er jo så kjedelig å være hjemme - så jeg slo ihjel tid med en av bøkene jeg fikk til jul, og denne gang var det Anne Holts bok "1222" som sto for tur.

Det har vært togavsporing ved Finse og en gruppe mennesker blir innkvartert på hotellet "1222 Finse". Uværet herjer og det er lite å ta seg til. Stemningen synker betraktelig når to prester dør, den ene skutt og den andre drept med en istapp. I tillegg dør en av hjerteinfarkt og en annen tar livet av en hund. Altså dårlig stemning på en innstengt hytte.

Med på togavsporingen var Anne Holts politietterforsker Hanne Wilhelmesen. Hun er pensjonert, etter å ha blitt lam i beina etter en ulykke ved en politietterforskning. Hun er altså lite mobil, men like rask i hodet (som jeg husker fra blant annet TV-serien "Blind gudinne"). Det blir et kappløp mot tiden, Hanne Wilhelmsen må finne ut hvem morderen er før hjelpen kommer og henter de innsperrede fra "1222 Finse".

Boken er forsåvidt spennende, men det var ikke slik "drive" i boken, at jeg hadde problemer med å legge den fra meg. Jeg synes ikke plottet er super-spennende, og Hanne Wilhelmsen er heller ikke en super-sympatisk etterforsker. Så alt i alt var dette en midt-på-treet bok for meg.

Boka: Julegave

Kommentarer

 1. Synd at boka ikke innfridde forhåpningene. Men slik er det jo med bøker - vi må lese dem for å finne det ut:)

  SvarSlett
 2. Ja Ulla-Bella, det er sant. Noen bøker er akkurat så bra eller bedre enn det en håpte på, og noen er bare passe eller dårligere :-)

  SvarSlett
 3. God bedring! Anne Holt er ikke så veldig bra, synes jeg, og har ikke lest denne. Nå trenger jeg ikke lese den heller:) Jeg leser en le Carre, Our kind of Traitor, og den ser ut til å være bra, men er bare et par kapitler inne foreløpig. Vet ikke helt hvordan jeg skal undertegne, men det er meg, Turid fjell og strikk:)

  SvarSlett
 4. Hei Turid fjell og strikk :-) Hopp over denne 1222 av Anne Holt, eneste grunnen til at jeg leste den var at jeg fikk den til jul, og så lurte jeg på hvem morderen var. Det er en bok jeg kommer til å glemme fort. Regner med le Carre er spennende - har i hvertfall hørt at han skal være det :-)

  Takk for "god bedring" hilsen :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen