Tysteren av Jan-Erik Fjell

Jeg har lest en utrolig god krim-bok. Jan-Erik Fjell har skrevet en spennende bok med to parallell historier. Den ene foregår i New York på slutten av 60-tallet, blant mafiaen. Den andre historien er nåtiden i Fredrikstad, hvor byens rikeste mann blir brutalt drept.

Fra Kripos hentes overbetjent Anton Brekke inn og han leder etterforskningen, som da etterhvert fører til New York, i tillegg til Fredrikstad og områdene i Østfold. Og disse to historiene flettes sammen til slutt når løsningen blir avslørt, så og si på siste side.

Jeg har en tendens til å synes at bøker med mafia innslag kan bli veldig kjedelige og jeg har f.eks aldri orket å se "Gudfaren". Derfor var jeg spent på om jeg kom til å like denne boken. Men Jan-Erik Fjell har skrevet et spennende plott og jeg slukte kapitlene.

At det er Fredrikstad og Østfold som er kulisser for denne krimboken synes jeg også er veldig bra. For det er jo Oslo som oftest blir brukt, men det er gøy å lese at andre byer kan "brukes" også.

Bokelskerinnen
har skrevet en veldig god omtale av denne boken her, og den har ellers fått mye omtale i media, noe som er vel fortjent!

Boka: Lånt av kona til en kollega

Kommentarer

 1. Høres ut som en spennende bok:)

  SvarSlett
 2. Den må jo bare leses... bor jo i Fredrikstad jeg.
  Takk for anbefalingen.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Flott anmeldelse, har lyst til å lese den nå, men tia strekker ikke til. Men kanskje i påska?

  SvarSlett
 4. Flott omtale og tusen takk for link :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri