Hodejegerne av Jo Nesbø

Da jeg skulle på fjelltur så måtte jeg ha med meg en lettlest pocketbok. Valget falt på "Hodejegerne" av Jo Nesbø siden, filmen har premiere i slutten av august.

Jeg har lest boken før, og denne handler ikke om Harry Hole, men historien er morsom og god. Hovedpersonen er Roger Brown, han er en hodejeger og i følge han selv underbetalt. For siden han har en kone som er dyr i drift og som i tillegg har et dyrt galleri, og et altfor stort hus med altfor stort lån, så må han stjele for å finansiere alt.

Han stjeler kunst. Finner ut hvor sjelden og dyr kunst er og stjeler de med å erstatte den ekte kunsten med en kopiert versjon.

Når Roger Brown treffer på en god kandidat til en toppjobb, Clas Greve, som også har kunst i hundremillionersklassen, da ser Roger sitt snitt i å gjøre sitt siste kupp. Og når jakten på kunst, Roger og Clas er i gang, da handlingen på sitt beste.

Og ett lite apropos: Underveis i handlingen så gjemmer Roger Brown seg i utedoen. Og på fjellturen så gikk jeg bare på utedoer, siden det var det eneste som fantes. Jeg må si jeg sjekket utedoen litt mer nøye i år enn i fjor... Men boken anbefales!!

Boka: kjøpt av meg selv.

Kommentarer

 1. Hei!

  Jeg hørte denne som lydbok for noen år siden og jeg likte den superdupergodt! Gleder meg til filmen :-)

  SvarSlett
 2. Gleder meg til filmen jeg også. Boken er veldig god! :-)

  SvarSlett
 3. Jeg har lest og likt alle Harry Hole-bøkene, og "Karusellmusikk" også. Neste gang jeg skal på biblioteket, tenker jeg å låne Hodejegerne. Mannen min har den på lydbok, men jeg er ikke så glad i bok på øret...

  SvarSlett
 4. Bok på øret har jeg aldri testet ut, jeg tror ikke jeg klarer å konsentrere meg da, tror det er lettere å bla i en bok, i hvertfall for meg :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

Mitt leseår 2020 (så langt)