Nattønsket av Anne B. Ragde

Jeg har alltid med meg ei bok på buss eller t-banen, men med "Nattønsket" av Anne B. Ragde, så måtte jeg nesten lese i smug, for innimellom små-rødmet jeg.

Boken handler om den single 38-årige, snart 39-årige Ingunn, som jobber som musikk-journalist i Adressa i Trondheim. Hun kan bare karakteriseres som en man-eater. Og det får vi lese om også. Anne B.Ragde skriver om den ene one-night standen etter det andre.

Jeg likte Anne B.Ragdes "Berlinerpoplene" og "Arsenikktårnet". Men de to siste bøkene i Neshov-triologien og denne boken, overbeviser meg ikke om at jeg kommer til å lese mer av Ragde.

"Nattønsket" er lettlest, litt morsom, men også litt trist. Det som slår meg er at Ingunn til tross for sitt tøffe ytre og oppførsel ovenfor mennene er ensom, og tør ikke å satse på et forhold, fordi hun er redd for å bli forlatt. Hun er alltid den som trekker seg unna, når forholdet blir alvorlig, og hennes rekord er et 11 måneders forhold. Les forøvig også Solgunn sitt anmeldelse av boka.

Boka: lånt av en kollega

Kommentarer

 1. Haha, syns jeg ser deg litt småflau på t-banen. ;-)

  Vil du ha flere tips til bøker med mye sex og sånt så er Uten en tråd av Jens Bjørneboe og Få meg på for faen av Olaug Nilsen gode tips. :-)

  SvarSlett
 2. He-he, ja jeg ble litt flau altså. Men "Få meg på for faen" har jeg lest, og den var morsom, ble ikke så flau av den :-)

  Har til dags dato ikke lest en bok av Jens Bjørneboe, og skulle jeg lese noe så måtte det bli "Haiene", den skulle jeg ha lest på videregående, men jeg gjorde aldri det, husker ikke hvorfor heller.

  :-)

  SvarSlett
 3. He-he ... Jeg fikk dejavu til da jeg leste "Mandelen" av Nedjma på bussen for et par år siden. Boka handler om en ung muslimsk kvinnes seksuelle oppvåkning (vakker og poetisk, bare så det er sagt). Men da jeg plutselig ble oppmerksom på at han som satt ved siden av meg, gløttet ned på boka, ble jeg utrolig flau. Jeg slo den sammen og nærmest smugleste den resten av turen. ;-) Jeg anbefaler for øvrig boka på det varmeste!

  SvarSlett
 4. He-he, ja jeg kjenner følelsen når den ved siden av smugleser det jeg leser, kan bli litt pinlig en gang i blant :-)

  "Mandelen" har jeg hørt om, og bare positive ting, skal notere meg tipset :-)

  SvarSlett
 5. Hehe, jeg leste ut denne på en kveld. I et møte med Ragde fikk jeg fortalt dette.

  "Det var vel en heftig kveld, tenker jeg" sa hun. :D

  Syns å huske at jeg likte boka, syntes den var litt rørende og fin på slutten!

  SvarSlett
 6. He-he, artig kommentar fra Ragde :-) Boka var faktisk litt rørende på slutten.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen

Mitt leseår 2020 (så langt)