Jeg skal vise dere frykten av Nikolaj Frobenius

Denne boken har jeg holdt på med en stund, men jeg ble ferdig med den mens jeg var i Paris. På Gyldendals sine sider står det at dette er et historisk drama om den amerikanske forfatteren Edgar Allan Poe og redaktøren Rufus Griswold. Tiltrekning, misunnelse og avsky driver Griswold og Poe fram og tilbake i et spill som mer og mer ligner en besettelse.

Poe og Griswold er faktiske personer som levde den tiden som Frobenius skriver og mye av handlingen er også sann. Dette visste jeg ikke da jeg leste boken, men nå holder jeg på med boken "De dødes tjern" av Andre Bjerke og der var Edgar Allan Poe nevnt, så nå i kveld har jeg googlet navnene til både forfatteren og redøktøren.

Hadde jeg visst dette hadde jeg nok lest boken med enda større interesse. Men jeg syntes det var en god bok, og en bra handling, men den engasjerte ikke så mye at jeg slukte den rått.

Boken: kjøpt på salg under Bokfestivalen.

Kommentarer

 1. Jeg kjenner at jeg ble litt nygjerrig på denne boken nå. Min kunnskap om Poe er ikke sånn veldig god, det jeg vet er fra engelsk litteratur på høyskolen(og den gangen var jeg nok ikke så veldig motivert dessverre så det er ikke så mye som sitter igjen).

  SvarSlett
 2. Spennende... :O)
  Har ikke lest denne boken, men De dødes tjern har jeg lest tidligere... :O)

  Ha en fin dag, Gro!

  SvarSlett
 3. Jeg leste denne boka da den kom, og jeg elsket den!

  Er enig med deg: hele poenget med boka er at den faktisk er basert på en sann historie! Det var helt avgjørende for min opplevelse!

  Dette er en bok jeg kommer til å lese på nytt!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri