Ned til hundene av Helle Helle

Ned til hundene av Helle Helle er også en bok jeg kjøpte på bakgårdssalg i høst. Boken er bare på 154 sider, men allikevel brukte jeg en uke på den, for det er ikke en "sluke-bok", men en bok jeg måtte lese sakte.

Boken handler om en kvinne med rullekoffert, som er forfatterinnen Bente, som venter på en buss på Sjælland i en storm. Hun har reist fra mannen sin og leter etter et sted å gråte. John som bor sammen med Putte i nabohuset til bussholdeplassen inviterer henne inn, til stormen har gått over, siden alle bussavgangene er innstilt. Og handlingen er lagt til den som skjer de nærmeste dagene, rundt Bente, John og Putte, Puttes bror Ibber og naboen Elly.

Det er ikke så mye som skjer, og paret i huset har småjobber etter at de sliter med whiplash som følge av en bilulykke. Historien om John, Putte og bilulykken er noe som Bente først får høre om når hun er i dagligbutikken for å handle mat, for de snakker ikke så mye om livet sitt.

"Ned til hundene" er vel den første boken jeg har lest av en dansk forfatter, noe jeg selvsagt bør gjøre noe med, og jeg skal surfe rundt etter gode bloggtips etterhvert. Jeg likte boken, men det er ikke den beste boken jeg har lest i år.

Andre bloggere som har lest og blogget om boken er Knirk, Janke, Min Leselyst. Bildet har jeg lånt fra Oktober Forlag.


Boken: kjøpt på bakgårdssalg.

Kommentarer

  1. Mange som liker Helle Helle, men jeg har ikke fått lyst til å lese noe av henne når jeg har lest omtalene. Og det skjedde ikke nå heller :-)

    SvarSlett
  2. He-he Solgunn, jeg kjenner den følelsen: når noen skryter av en forfattere og jeg tenker bare: "nei". Derfor er det jo flott at det finnes mange forskjellige forfattere og sjangere :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)