Bokbindersken av Belinda Starling

Etter mange gode omtaler på diverse blogger kjøpte jeg denne boken, helt på tampen av Mammutsalget. Men det gikk ganske tregt med lesingen min, selv om jeg til slutt likte boken.

Boken handler om Dora Damage som tar over bokbinderiet til sin mann, etter at han kommer i gjeldstrøbbel når hendene hans er så forkrøplet av revmatisme at han blir arbeidsufør. Dora tar på seg å binde inn pornografiske bøker for en herreklubb. Etterhvert som gjelden blir slettet og økonomien kommer på fote ønsker Dora å trekke seg fra denne jobben, men da blir hun truet av de rike mennene. Blant annet blir hun truet med at de vil ta fra henne datteren som har "fallesyke".

Boken er veldig bra i starten, og på slutten. Det var noe i midten som jeg syntes var litt tregt, det ble litt omstendelig innimellom, som gjorde at jeg falt litt av, før jeg trosset meg igjennom den. Det jeg kanskje likte aller best var beskrivelsene av London i 1850-60 årene. Jeg vil absolutt si at det er en god bok, men ikke noe mer.

Forfatteren rakk akkurat å gjøre seg ferdig med boken, før hun ble innlagt til en rutinemessig operasjon, som gikk helt feil, og gjorde at hun døde noen måneder senere, bare 34 år gammel.

Andre bloggere som har omtalt boken, og som gjorde at jeg plukket opp boken er: Bokdama, Artofliving, Bokelskerinnen, Solgunn sitt, Les mye (Lena).

Bildet har jeg lånt fra Cappelen Damm.

Boken: kjøpt på salg.

Kommentarer

 1. Men fin forside var det no i hvert fall!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Solgunn forsiden er kjempefin!! :-)

   Slett
 2. Har hatt lyst å lese denne, men så har den fått så mye lunket tilbakemeldinger, så jeg er ikke så overbevist mer:)Fin omtale og jeg liker bokomslaget godt:)Ha en fin uke videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje du burde lese den Gråbekka, og bli positivt overrasket :-)

   Slett
 3. Denne har jeg vært nysgjerrig på. Jeg synes det er ganske mange bøker som har tråtte midtpartier. Tydeligvis den mest krevende delen å skrive?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tydeligvis er det veldig vanskelig å skrive fengende midt-partier. Det er ikke så ofte jeg synes det blir kjedelig og repeterende, men akkurat i denne boken synes jeg det. Forøvrig leser jeg "Arven" nå, den er en bra dameroman :-)

   Slett
 4. Er litt nysgjerrig på denne boken og til tross for tregt midtparti tror jeg jammen må få tak i denne boken.Liker godt coveret :-)ha en fin ettermiddag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Coveret er utrolig fint. Håper du leser boken, for jeg synes det er spennende å lese hva andre synes om denne boken :-)

   Slett
 5. For en tragisk skjebne for forfatteren, det var virkelig triste greier :( Boken hørtes sånn passelig ut, ikke en jeg kommer til å løpe ut for å kjøpe med det første.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig trist skjebne for Belinda Starling. Hun var utvilsomt et talent, så det hadde vært spennende å lese flere bøker av henne :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)