Titanic

Det er i disse dager 100 år siden Titanic sank. Og i anledning det jubileet så har James Cameron børstet støv av sin suksess film fra slutten av nitti-tallet og gjort det om til en 3D-versjon.Og filmen er nydelig. Vakre kjoler, nydelige solnedganger, overdådig luksus på første klasse og vakre mennesker. Kate Winslet og Leonardo DeCaprio var vel ikke fyllt 25 en gang da denne filmen ble spilt inn, men de er utrolig flinke og har en god kjemi.
Fullt så god kjemi har ikke Kate Winslet med sin forlovede som hun dumper på denne turen, vraker en mann med penger som ser på henne som et status-symbol, til fordel for en mann som kun eier det han står og går i men ser henne.
Den oppdiktede kjærlighetshistorien er fin, men det er i første rekke historien om Titanic som facinerer meg. Hvordan var det mulig at denne båten kunne synke, hvor dårlig organiseringen av å sette ut livbåter var, og hvor sent det de andre båtene kom til unnsetning.
Men det var en annen tid, de har ikke alle tekniske hjelpemidlene som vi har for hånden, men at historien er facinerende selv 100 år etter, det tror jeg mange med meg er enig i.

Bildene er lånt av Filmweb

Kommentarer

 1. Titanic er en veldig spesiell film på mange måter, også veldig trist det som skjedde med båten. Jeg synes Leo og Kate spilte utrolig bra sammen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig med deg i alt Elin :-)

   Slett
 2. Tror jeg kanskje må på kino å se den igjen:) Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åja Gråbekka, det vil jeg anbefale deg - den er så fin på storskjerm og skikkelig lyd :-)

   Slett
 3. Titanic var historisk før den sank, og for en legende den ble i og med at den sank. Helt utrolig! Leste i Adressa i helga om en mor og en sønn som reiste til England nå for å møstre på et skip som skulle foreta en bokstavelig talt historisk seilas. Stilig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Mette det er sant, den var jo historisk før den sank. Allikevel vet jeg ikke helt om jeg hadde turt å bli med på seilaset i forbindelse med 100-års markeringen. Jeg tror jeg ville ha tenkt på katastrofen 100 år førut, og i tillegg har jeg vannskrekk :-)

   Slett
 4. Heisann og tusen takk for flott kommentar hos meg i går. Er ganske så enig med deg når det gjelder boken jeg anmeldte, så det er nok mine egne personlige opplevelser som gjør at jeg likte den så godt på tross av, og ikke fordi ;) Det jeg husker best med Titanic-filmen var at jeg var høygravid da den kom på kino her, så jeg hadde ikke sjangs til å sitte rett opp og ned i et kinosete for å se den. Jeg måtte vente til den kom på VHS, he he. Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 5. Takk Anette :-) He-he, jeg skjønner godt du ventet til Titanic kom på VHS, det er litt lenge å sitte i tre timer å se en film når en er høygravid vil jeg tro :-)

  SvarSlett
 6. Elsker filmen Titanic! Har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har sett den!:) Så den på kino for 2 uker siden! Som med deg er det titanic forlis som fascinerer meg og jeg anbefaler boken "Titanic- Historie, Myte,Litteratur og Film" av Jakob Lothe og Per Kristian Sebak. Den boka ble utgitt for et par uker sider forbindelse med 100 års markeringen:)
  Den dekker ulike aspekter Titanic's forlis har berør gjennom de 100 årene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Titanic liker jeg også veldig godt. Men jeg skal sjekke ut den boken du anbefaler, den høres interessant ut :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen