Mississippi av Hilary Jordan

Den boken fikk jeg som et leseeksemplar av Pax Forlag og jeg var veldig spent på den. Grunnen er at jeg ikke alltid synes at bøker med handling i Sørstatene i USA med Ku Klux Klan sentral i handlingen er så spennende. Jeg vet ikke hvorfor, men dette har jeg opplevd med flere bøker. Men dette var ikke tilfellet med ”Mississippi”, grunnen til at det tok en uke er at jeg har hatt det travelt.

Boken handler mest om Laura McAllan som gifter seg med Henry McAllan får to jenter og flytter fra byen til en plantasje i Mississippi. Laura var forespeilet et fint hus med elektrisitet, bad og vanlig komfort og et fikentre i hagen, men da hun kom til huset var det leid ut til noen andre og de måtte ta til takke med et hus i nærheten av plantasjen. Huset blir døpt til Gjørmehølet og Laura må i tillegg forsørge sin usympatiske svigerfar.

Boken er skrevet på en måte hvor seks stykker forteller sin del av historien. Det er Laura, hennes mann, svoger, Florence som er hennes hushjelp, Hap som jobber på plantasjen og gift med Florence og Ronsel sønn til Florence og Hap.

Boken preges av hat og kjærlighet, hat mellom Laura og svigerfar og mellom raser (hvite og fargede). Kjærlighet er først og fremst mellom Laura og hennes svoger og Henry og plantasjen. Den var lenge en bok som beskrev et liv på en plantasje som bare gikk sin vante gang, men siste del syntes jeg var spennende og godt skrevet. Da kommer Ku Klux Klan og forfatteren får frem alle aspekter hos menneskene som blir rammet. 

Alt i alt synes jeg dette er en god bok. Sannsynligvis ikke en bok jeg husker om ti år, men den bok jeg likte godt nå som jeg leste den. 

Andre som har blogget om denne boken er Karete.

Bildet er lånt fra Pax Forlag

Boken: leseeksemplar

Kommentarer

 1. Takk for anmeldelsen:) Har denne i hylla og etter å ha lest så mange fine omtaler om den, gleder jeg meg ikke mindre til å kaste meg over den:) Ha en flott dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan bare glede deg Gråbekka, en fin bok er det :-) Ha en fin dag du også!

   Slett
 2. hei, Denne fikk jeg også fra PAx, og har blogget om. Synes det var en veldig sterk roman. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en fin bok - men jeg skulle ønske den var lengre, for historiene var så bra :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri