Det usynlige fjellet av Carolina de Robertis

På grunn av mengder av flotte bloggomtaler av denne boken, sto forventningene høyt da jeg begynte på den i begynnelsen av juni. Men det har tatt sin tid, for det var slettes ikke en slukebok som jeg trodde.

Carolina de Robertis debutbok ”Det usynlige fjellet” er en historie om tre kvinner i Uruguay på 1900-tallet. Det hele begynner med Pajarita, som faktisk blir funnet i et tre, gifter seg med en immigrant fra Venezia og blir stamforeldre til mange fine karakterer. Blant dem datteren Eva, som flykter med en venn til Buenos Aires og blir gift med en lege der. De fikk to barn, og datteren Salomé er den tredje hovedkarakteren i boken. Salomé er med i en opprørs-styrke som ung om blir satt i fengsel, før hun slipper ut når hun er i midten av 30-årene.

Pajarita, Eva og Salomé har hver sin del i boken, på den måten blir familiehistorien fint fortalt. Mest spennende var historien om Salomé, som gikk fra å være pliktoppfyllende datter til å bli arrestert. Og de forandringene som skjedde i Uruguay på den tiden, var spennende å lese. Men det ble på en måte litt for kjedelig for meg. Jeg vet ikke helt hva jeg forventet meg, men kanskje noe som f.eks Kate Mortons bøker, og da ble jeg skuffet.

Jeg var aldri inne på tanken på å legge fra meg boken, for kjedelig var den ikke, det var bare det at for meg ble dette ordinært.

Andre bloggere som har lest boken, og de fleste er begeistret er: Bokelskerinnen, Lesestua mi, Bok & Hund, Anita, Karin, Karoline Juliane, Tones bokside

Bokbildet har jeg lånt fra Schibsted Forlag.      

Boken: Kjøpt på mamuttsalg.

Kommentarer

 1. Hehe, sånn er det heldigvis. Smaken er som baken. Det hadde vært innmari kjedelig om alle var enige om alt mulig...

  SvarSlett
  Svar
  1. Anita, jeg er så enig!! Det må være en viss uenighet, selv om bestselgere :-)

   Slett
 2. Denne har jeg høyre forventninger til, jeg skal skru de ned før jeg begynner på denne. Men sånn er det bare, alle kan ikke like det samme hele tiden, det hadde blitt kjedelig også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig Beathe, man kan ikke like det samme :-)

   Slett
 3. Har kjøpt den inn til biblioteket der jeg jobber da det var mammutsalg, og har også utfra anmeldelser positive forventninger til boken.

  Isabel Allende er en av de forfatterne som har hatt betydning for min interesse for litteratur, og da jeg leste din bokomtale om "Det usynlige fjellet"
  tenkte jeg at Carolina de Robertis synes å være inspirert av Isabel Allende. Utfra det du skriver er mitt inntrykk at "Det usynlige fjellet" er noe light og overfladisk - en av mange lignende bøker som har kommet ut de siste årene.

  Blir interessant å finne ut om hvordan jeg opplever boken, for lese den har jeg tenkt til en dag : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,

   det virker som om de Robertis kan være inspirert av Isabella Allende, det er jeg enig i. Men Allende er bedre, i hvertfall er Åndenes hus det, det er en fantastisk bok og film syns jeg.

   Er spent på omtalen din :-)

   Slett
  2. Ifht til sjangeren så syns jeg ikke boken var light og overfladisk i det hele tatt. Det var det jeg likte med boken, at den har et rikt språk og dype karakterer, som er relativt sjelden i den sjangeren. Cecilia Samartin og Victoria Hislop sine karakterer har jo gjerne bare et karaktertrekk hver seg..

   Slett
  3. jeg har ikke lest Victoria Hislop, og bare en bok av Cecilia Samaratin. Og Senor Peregrino som jeg leste da, ble jeg ikke imponert over. Men Isabel Allendes eldste bøker liker jeg veldig godt, og da blir denne boken litt Allende-light :-)

   Slett
 4. Jeg kjøpte denne boken for en billig penge tidligere i år, men i motsetning til deg har jeg ikke spesielle forventninger til den. Det eneste jeg er spent på, er hvordan hun skriver. For meg er det avgjørende for om boken er interessant eller faller gjennom, i hvert fall innenfor den sjangeren.

  På den lyse siden: Da slipper du å lese Perla;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Line,

   det var en positiv vinkling, for Perla skal jeg ikke lese. Selv ikke etter alle gode omtalene den har fått :-)

   Slett
 5. Denne boken syntes jeg var kjempefin:) Hadde da ikke noe meninger om den når jeg begynte å lese og det er jeg glad for:) Det er jo en ganske rolig bok. Har da kjøpt den til bokhyllen min og har planer om å lese den på nytt, siden jeg ikke fikk med meg slutten (de siste 20 sidene) før jeg måtte levere den tilbake til biblioteket...arrg!:)Så vet ikke om slutten er bra:) Synd den ikke falt helt i smak, men tror ikke jeg heller ville likt den hvis jeg hadde veldig store forventninger til den for det skjer jo ikke så mye i den:) Ha en flott kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gråbekka,

   dette er en veldig rolig bok - og det gjør jo ingenting. Men det ble litt kjedelig for meg da. Så synd at du måtte levere den tilbake tilbake før du hadde lest den ut... :-)

   Slett
 6. Denne har jeg ikke lest; og jeg vet ikke helt om den frister helt nå :-) Fin omtale, Gro!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silje, og les andre bøker du, det ville jeg ha gjort :-)

   Slett
  2. I sommer skal jeg blant annet lese Fortellingen i Fiolinen, som en veldig snill bokblogger ga meg ;-) Tusen takk, Gro, jeg gleder meg til den:-D

   Slett
  3. Jeg fikk boken av en annen veldig snill bokblogger, nemlig Elin :-) Gleder meg til å høre hva du synes om boken Fortellingen i Fiolinen Silje :-)

   Slett
 7. Denne boken har jeg liggende på vent, skal prøve å ikke ha noen forventninger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese hva du synes om boken Melusine :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)