Gjesterommet av Helen Garner

Denne boken fikk jeg som lese-eksemplar av Pax Forlag, noe jeg er veldig glad for. Det var noe med omtalen fra forlaget, historien og omslaget som gjorde meg nysgjerrig.

Boken handler om Helen i Melbourne Australia som åpner hjemmet ditt og gjør klart gjesterommet for sin venninne Nicola som har uhelbredelig kreft, men har hørt om en klinikk i Melbourne som kan kurere henne. Nicola skal bo hos henne de tre ukene kuren varer og da kan hun reise hjem til Sydney frisk som en fisk. Denne kuren er C-vitamin kur og ozonsauna blant annet.

Nicola blir bare dårligere og dårligere gjennom oppholdet, og Helen blir mer og mer en sykepleier enn en venninne. Samtidig blir hun sint på klinikken som lurer hennes venninne til å tro at dette skal kurere henne mens kreften i virkeligheten tar livet av henne sakte men sikkert.

Dette er først og fremst en bok om vennskap på godt og vondt, og det slo meg mens jeg leste boken at noe av dette må forfatteren ha opplevd selv, siden hovedpersonen i boken har samme navn som henne, noe som stemte. Forfatteren hadde ei venninne som prøvde alternative behandlinger da ingenting annet hjalp. 

Historien i denne boken er troverdig, og det er lett å skjønne at alvorlige syke prøver alt de kan for å bli frisk. Hvorfor jeg gjerne leser slike triste og alvorlige bøker vet jeg ikke, men jeg har lest en del. Blant annet "Idas dans", "Regines bok", "Alltid Alice", "Ro uten årer", og alle de er bygget på en sann historie, unntatt "Alltid Alice". Men "Gjesterommet" er en bok jeg anbefaler å lese.

En annen blogger som har lest og omtalt boken er Artemisia.
Bildet er lånt fra Pax Forlag.

Boken: lese-eksemplar

Kommentarer

 1. Fin omtale:-) Denne boken fikk jeg også tilsendt og skal lese den snart! Tusen takk for tips om andre bøker i lignende sjanger, noen har jeg hørt om andre ikke. Ha en fin lørdagskveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Beathe! Denne boken kan du trygt lese, den var fin :-) De andre bøkene er mye tristere, da de er sanne, da er alvoret så mye større, men de er verdt å lese.

   Slett
  2. Skal nok få med meg noen av de andre også etterhvert.Alltid Alice er jeg veldig nysgjerrig på.

   Slett
  3. Åja, Alltid Alice er en kjempegod, fin og utrolig trist bok. Anbefaler den, men vær forberedt på en trist historie (som er oppdiktet men troverdig).

   Slett
 2. Hei! Takk for besøket på min blogg. Ser vi har ganske lik opplevelse av boka. Jeg også fikk følelsen av at forfatteren har opplevd dette, eller lignende selv. Det står vel i omtalen av forfatteren at hun bruker opplevelser fra eget liv som hun skriver om, også..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det sto det, men jeg leste ikke om forfatteren før jeg leste boken. Jeg syntes det virket som om mye var selvopplevd skjønner du :-)

   Slett
 3. Kjempefin omtale av en bok jeg aldri har hørt om! Den høres absolutt ut som noe for meg. Selv prøvde jeg meg nylig på "Idas dans", men den var ikke noe for meg. Ikke at den var dårlig skrevet eller noe slikt. Tror bare den ble litt for autentisk, eller kanskje kleint nærgående på virkelige mennesker. Jeg opplevde historien om datteren og hennes reaksjoner som meget interessante, mens alt det andre ble for pludrete og muligens litt for "se-hvilken-perfekt-familie-vi-er-som-samler-hele-vår-lykkelige-familie-til-søndagsmiddag" ... Noe sånt. Kanskje har jeg litt for mange andre bøker liggende til at jeg gadd å lese ferdig en bok jeg bare var sånn helt passelig fornøyd meg ... ;-)

  Men denne boka som du anbefaler her - den har jeg lyst til å lese!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Rose-Marie, det var først nå jeg så kommentaren din..., mulig jeg er litt fjern :-)

   Jeg likte "Idas dans" veldig godt, men det er kanskje fordi jeg kjenner litt til den familien, da de eier firmaet jeg jobber i. Men jeg er enig, det er bare å legge fra seg boka hvis den ikke griper en, og lese noe som er bra :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)