En vannmelon, en fisk og en bibel av Christy Lefteri

Kort innpå for å fortelle hva jeg syntes om "En vannmelon, en fisk og en bibel". Denne boken vant jeg hos Beathes bokhylle, så takk til deg, men jeg ble ikke spesielt imponert over boken.

Den blir fortalt over 8 dager i juli 1974 når tyrkiske soldater invaderer Kypros, og dette bakteppet er spennende. Men det er de tre som er fortellerstemmene som gjør dette til en middels bok. 

Den ene er Richard, en engelskmann som ser tilbake på sin tid i Kypros 25-30 år før invasjonen, og tenker på sin datter som han ikke ble kjent med. Den andre er den tyrkiske soldaten Adem som leter etter sin livs kjærlighet blant kypriotiske kvinner som er tatt til fange. Den tredje er den kypriotiske kvinnen Koki som blir tatt til fange og lengter etter sin far og sin store kjærlighet mens hun sørger over sønnen som ble drept.

En trenger ikke å ha lest mange romaner før en skjønner sammenhengen mellom disse tre, men jeg synes plottet ble litt for enkelt. Boken var veldig fin å lese språklig sammenlignet med noen bøker jeg har lest tidligere i sommer, og det er ett pluss. Men noe mer enn en middels bok er ikke dette.

Les Beathes flotte anmeldelse, Berits gode omtale, eller Anettes mer kritiske - det er ikke en bok som alle liker, og det liker jeg.

Bildet er lånt fra Schibsted.

Boken: vunnet i giveaway.

Kommentarer

 1. Tusen takk for link og det var selvfølgelig litt dumt at den ikke falt helt i smak.
  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 2. Det var litt dumt at boken ikke var så god som jeg håpte, men det er det som er spennende med bøker - at ikke alle liker det samme :-)

  SvarSlett
 3. Håper du får noen knall-gode leseopplevelser i nær framtid:)

  SvarSlett
 4. Synd å høre boken ikke falt i smak, men det skjer jo noen ganger:) Har denne liggende og er spent å se hva jeg vil mene om denne. Ihvertfall så liker jeg bokomslaget veldig godt:) Ha en fin tirsdag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bokomslaget er veldig fint Gråbekka, og det er jo noe :-)

   Slett
 5. He he, jeg tror jeg skjønner sammenhengen mellom de tre fortellerne uten å ha lest boka... Dersom det ikke kommer en svært overraskende twist på slutten da ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he Silje, det er ingen overraskende twister nei..., dessverre .-)

   Slett
 6. Denne tror jeg at jeg skal stå over etter å ha lest om den i flere blogger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Knirk, denne kan du glatt hoppe over :-)

   Slett
 7. Takk for interessant innlegg! Denne boka havnet litt tilfeldig hos meg i sommer, men jeg kjente allerede etter noen sider det samme som du åpenbart har opplevd. Jeg var snar med å ekspedere den videre til husets 19 åring. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en klok beslutning Rose-Marie, denne boken var ikke det helt store i mine øyne, og da har du helt sikkert ikke likt den du heller :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)