Jakthundene av Jørn Lier Horst

O'lykke - for en krimbok!! Denne boken tok jeg med meg fra bokbordet under Bloggtreffet i september. Jeg har lest tre bøker fra før av Jørn Lier Horst, og spesielt likte jeg fjorårets bok "Vinterstengt".

Men denne nyeste er en skikkelig page-turner og en av de beste krimbøkene jeg har lest. Jørn Lier Horst sin krimhelt er en enkemann i femtiårene som jobber i politiet. William Wisting er lojal og har løst forbrytelser i hele sitt yrkesliv. Men nå blir han beskyldt for å plante bevis i en sak som skjedde for 17 år siden. Saken dreide seg om drapet på en 20 å gammel jente.

Nå blir han som ble tiltalt for drapet i den saken løslatt og Wisting blir suspendert fra jobben og satt under etterforskning av Spesialenheten. Parallelt så forsvinner ei ung jente på 17 år og en mann som få kjente blir funnet drept.

Mens Wisting må lete på egen hånd etter hva som skjedde for 17 år siden, så jobber hans journalistdatter alt hun kan med å dekke drapet på mannen som få kjente.  Og det er kanskje ikke så overraskende at disse hendelsene henger litt sammen, men det er måten Lier Horst skriver og løser det på, som er så vannvittig bra!! Han skriver et komplisert plott, som bare gjør at du vil lese videre hele tiden.

Boken er skremmende ekkel på grunn av aktualiteten i forbrytelsene, at ung jente forsvinner og dukker opp drept. Jeg synes at dette gjør boken "skumlere", og jeg syntes det var ekkelt å lese da mørket kom sigende på. 

Det er mange flere bloggere der ute som også har lest og skrevet om boken: Artemisia, Trine skriver og leser, Astrid Therese, Karete, Marianne, Ina/Rufsetufsa

Bildet er lånt fra Gyldendal.

Boken: leseeksemplar fra Bokbloggertreffet.

Kommentarer

 1. Ja, den vil jeg lese! Jeg har lest noen av krimbøkene til Horst tidligere, og har likt dem godt. Den jeg kanskje har likt minst var Bunnfall, og den likte jeg allikevel mer enn mye annen krim jeg har lest (Den var bare ikke nifs nok). Det er alltid et godt tegn, synes jeg, når en krimroman gjør meg litt ukomfertabel og skremt. Bra anmeldelse, Gro :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal jeg ta den med neste gang vi møtes Silje? For du kan få låne det skjønner du :-) Veldig god bok - derfor vil jeg beholde den selv... Bunnfall holder jeg på med nå, som en e-bok på telefonen faktisk.

   Slett
  2. Da tar jeg med både Jakthundene og Sensommerdager på mandag Silje :-)

   Slett
 2. Enig med deg! Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anita, og ha en fin tirsdag :-)

   Slett
 3. Helt enig med deg, Gro! Jeg likte også denne boka kjempegodt. Jeg må bare spørre meg om hvorfor jeg ikke har lest noe av Horst tidligere, men nå er jeg i alle fall igang :) I helger leste jeg ferdig "Vinterstengt." Likte denne boka også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese omtalen din Bokofilia, for du skal vel skrive om Vinterstengt? :-) Beklager at jeg ikke så omtalen din, det var ikke meningen å hoppe over den.

   Slett
 4. Så gøy at du også likte den! Skulle bare ønske det var flere uleste bøker av Lier Horst. Men nå har jeg lest dem alle, opp til flere ganger. Synes virkelig denne mannens bøker fortjener ennå mer oppmerksomhet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja...glemte det helt ut....tusen takk for link :)

   Slett
  2. Helt enig med deg Jørn Lier Horst sine bøker fortjener all oppmerksomhet de kan få. Synes bøkene blir bedre og bedre, men jeg har ikke lest alle - så heldig meg :-)

   Slett
 5. Har akkurat hørt ferdig og skrevet om Jakthundene. Er enig med alt skryt over: Jakthundene er nok en kvalitetskrim fra Jørn Lier Horst. Det er gøy å se at han har gått helt til topps på Bokhandlerforeningens bestselgerliste med Jakhundene også.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli