Ditt eller datt

Fant denne utfordringen først hos Silje med den fine bloggen Siljes skriblerier i forrige uke, og nå tenkte jeg at jeg skulle komme med mine svar, etter å ha fått en påminnelse fra Mai Lene i sin fine adventskalender.Bok på øret eller i hånda?
Jeg har aldri hørt på en eneste lydbok. Er redd jeg ikke greier å konsentrere meg, derfor har jeg stort sett alltid en papirbok i hendene som jeg leser.

Myke eller harde permer?
Før var det alltid harde permer, men nå har dette endret seg. Det er mange fine pocket omslag i omløp, og det er jo ikke så farlig om ei bok er litt krøllete i bokhylla heller, det vitner om at boken er blitt lest. Men jeg ønsker meg helst bøker med harde permer, det må jeg innrømme.

Fiksjon eller fakta?
Kommer litt an på. Jeg liker godt å lese biografier og sanne historier om interessante mennesker, men for mye fakta kjeder meg i lengden. Liker helst fiksjon og bli underholdt.

Fantastisk eller realistisk?
Der må jeg si realistisk. Jeg har lest Ringenes Herre en gang for lenge siden, og den likte jeg. Men jeg er ikke i den målgruppen som sluker alt av vampyr serier osv.  Selv om jeg slukte Sagaen om Isfolket i sin tid også, og det var ikke helt realistisk det heller, jeg har nok hellet mer mot det realistiske ettersom jeg ble eldre tror jeg.

Harry Potter eller Twilight?
Jeg har kun sett en Harry Potter film i mitt liv. Ikke lest eneste bok, av verken HP eller Twilight, så her er jeg helt blank. Har nesten på følelsen av at jeg er den eneste i hele verden som ikke har lest disse seriene, men jeg har skjønt at det er flere av oss – heldigvis.

Kindle, Ipad eller en annen e-leser?
Jeg har en bok på Iphonen, og den har jeg brukt over 2 måneder på og enda har jeg igjen 100 sider…, papirbøker er å foretrekke.

Kjøpe eller låne?
Helst kjøpe, men jeg har kort på biblioteket altså. I år har jeg ikke lånt en bok. Men har fått mange i gaver, eller vunnet på blogger eller fått på bokbloggertreff, jeg har kjøpt svært få faktisk.

Bokbutikk eller internett?
Helst butikk. Det er morsommere å ta på bøkene, se de stå utsilt i stedet for å klikke inne på nettet, men jeg benytter meg av begge deler selvsagt.

Enkeltstående eller serie?
Helst enkeltstående bøker i en serie, som f.eks bøkene til Unni Lindell om Cato Isaksen eller Jo Nesbøs Harry Hole bøker. En får mest utbytte av å lese de i en serie, men de kan leses hver for seg også, og det foretrekker jeg.

Monsterbok eller liten og søt?
Det kommer litt an på. Kristin Vallas bok Muskat er på under 200 sider og en bok jeg likte svært godt da jeg leste den. Mens "Saman er ein mindre åleine" er ganske tjukk, men den er helt strålende. Så det kommer an på historien rett og slett.

Romantikk eller action?
Ja takk, begge deler. Jeg elsker krim, men det må ikke bli for skummelt. For eks Skumringstiden av Johan Theorin, den måtte jeg lese ferdig på lyse dagen så jeg ikke skulle få mareritt.

Under ett teppe foran peisen eller liggende i sola?
Under ett teppe foran peisen fremfor sola - uten tvil!

Kakao eller latte?
Latte!! Jeg er ei kaffedame, så jeg foretrekker så absolutt en god kaffe til en god bok.


Kommentarer

  1. Bra svar, Gro :-) Morsomt at du slengte deg med på denne her!

    Klem

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen