Djevelkysset av Unni Lindell

"Djevelkysset" av Unni Lindell var en bok jeg ønsket meg veldig til jul og fikk, og jeg er så begeistret. Jeg mener at dette er den niende boken om etterforsker Cato Isaksen og dette er en av de beste, på linje med "Sørgekåpen", syns jeg. 

I denne boken blir trebarnsmoren Vivian Glenne funnet drept like ved der hun bor. Vivian likte å flørte med menn og var ikke helt trofast til sin samboer, taxisjåfør Roy Hansen. Mange omkring den drepte har mye å skjule. Blant annet naboene Frank og Birgit Willmann, den dreptes eksmann og en kunde av Vivian (hun jobbet på et renseri). I tillegg har hun en sønn på 15, han igjen har en kompis på samme alder og disse to setter i gang sin etterforskning.

Cato Isaksen og hans stab, med blant andre Marian Dahle og hennes hund Birka, er på saken og må løse opp i alle disse hemmelighetene som alle skjuler for hverandre. Midt i etterforskningen blir den dreptes yngste sønn på 10 måneder bortført. Dermed blir det også en kamp mot klokken for å finne gutten før han dør, da de ikke er lett å vite hva kidnapperne er i stand til.

Jeg likte veldig godt måten Unni Lindell løser mordgåten på, det hele er skrevet så utrolig bra at jeg føler at jeg leser en film. Allikevel syntes jeg slutten var noe omstendelig, men det trekker ikke ned helhetsinntrykket. 

Forholdet mellom Cato Isaksen og Marian Dahle har noe plass i denne boken også, og det virker som om det klarer å samarbeide nå, selv om Marian gjør som hun vil noen ganger.  

Dette er en bok som er vel verdt å lese og alle krim-elskere vil glede se over den. 

Andre bloggere som har lest boken er: Bokpyren,I bokhylla, Ingaplinga, Rita leser, Anita, Med bok og palett.

Bildet har jeg lånt av Aschehoug sine sider.

Kommentarer

 1. I løpet av de siste 6 mnd har jeg lest alle bøkene om Cato Isaksen om igjen og jeg venter i spenning på at Djevelkysset skal kommet i pocket:-) Akkurat nå har jeg liggende Englemakersken (Camilla Läckberg) og Ildvitnet (Kepler). Gleder meg til å ta fatt på disse :-)

  Hilsen Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har akkurat begynt på Englemakersken av Camilla Läckberg og den lover veldig bra :)

   Slett
 2. Jeg leste mye Lindell før, men har i en periode ramlet litt av. Nå har jeg både denne her og den forrige i hylla, og du skal ikke se bort i fra at nettopp denne omtalen var det som skulle til for at jeg får lest litt Lindell igjen :-) Og så er jeg spent på hva du synes Englemaksersken :-D Ønsker deg en fin helg, Gro! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var litt lei Cato Isaksen en tur jeg også, men nå er han og Unni Lindell bedre en noen gang Silje, så nå kan du begynne på igjen :)

   Slett
 3. Ble dessverrre litt skuffet over denne. Stilig cover og lovende plott, men syns innholdet ble litt svakt i forhold til hennes tidligere bøker. Håper hennes neste bok blir bedre. Hun har sikkert ikke tenkt å gi seg med Cato ennå:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Smaken er som baken Rufsetufsa og bra er det :-) Jeg regner med at Cato kommer snart tilbake med et nytt mord å løse, og det gleder jeg meg til :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)