Hauk og due av Henrik H Langeland

Årets første bok og en av de jeg fikk til jul er lest, og jeg er veldig fornøyd. Gledet meg veldig til å lese denne, etter at jeg leste forløperen   "Verdensmesterne" og likte den veldig godt. Der bok en har 4 hovedpersoner og handlinger fra 1982, har "Hauk og due" hovedhandlingen i 1992, selv prologen er fra en sensommerdag i 1985.

Hovedpersonen i denne boken er Lars Meltzer, den ene av de fire fra foregående bok. Gutten som gikk på ski og var født inn i en advokatslekt og som nå selv studerer til å bli jurist. Starten av boken er fra en julaften som ungdommene samles på, der Lars møter igjen tre av sine beste venner fra begynnelsen på 80-tallet. De tre trakk seg unna Lars, etter en ulykke som skjedde med søsteren til Hauk (en av de tre). Uten at den unge Meltzer skjønte hva som skjedde, så flyttet Hauk, mens de to andre Nico og Marius søkte seg inn på andre videregående skoler enn det som de avtalte.

Og med dette som bakteppe, prøver Lars Meltzer i denne boken å finne ut av hva som skjedde.Om hvorfor vennskapene tok slutt og hvorfor han ble sveket. Årsakene og handlingene kommer frem etterhvert, og det gjør at boken har fint driv. Det er en roman, men den er noen ganger ganske så spennende, for ting som skjedde i bok 1, blir forklart i denne boken.

Langeland skildrer guttene veldig bra. Jusstudenten Lars er rett og slett ei klyse, slik som han blir fremstilt, og Nico og Marius er fremstilt som gutter flest på den alder. Litt som at alt ordner seg, men siden de er bipersoner, så hører vi ikke så mye om de heller. Hauk derimot er en karakter som er ganske sammensatt, synes jeg. Jeg veksler litt mellom å synes synd på han, eller å tenke at han er kun en dust. Men det kommer helt an på de situasjonene de havner opp i.

I tillegg synes jeg det er spennende å lese om hvordan det så ut i Oslo i 1995. Det var det året jeg flyttet hit, men husker ikke hvordan det så ut over alt, men Langeland skildrer bybildet veldig bra og jeg kan se det for meg.

Aller best liker jeg Langelands måte å skrive på. Jeg synes han skriver utrolig bra og de tre siste bøkene hans har jeg likt særdeles godt. Nå gleder jeg meg til flere bøker om de fire fra "Verdensmesterne", men aller mest vil jeg vite hvordan det går med Lars, Hauk, Nico og Marius. For det MÅ komme flere bøker!! (det er vel mer et ønske fra meg kanskje?)

Andre bloggere som har lest boken er: Bok-Karete.

Bildet har jeg lånt fra Tiden Forlag.

Boken: Julegave

Kommentarer

 1. Da er det bare å legge til to nye bøker på den evigvoksende ønskelista mi, da ;-). Ønsker deg en strålende helg, Gro! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du gode leseopplevelser i vente Silje, for bøkene til Langeland er gode :) Og vil du låne så bare si i fra en dag, så skal vi fikse det! Klem

   Slett
 2. Hei.
  Her var det mange tips til bøker jeg kan lese. Liker å lese bøker, men ender stort sett opp med krim. Har Reisen hjem liggende i hyllen akkurat nå, og siden du valgte den til årets overrakselse skal jeg finne den frem og begynne å lese nå. Gleder meg til å følge bloggen din videre:-)
  Hilsen Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Linda, takk for en hyggelig kommentar. Jeg skal sjekke ut bloggen din også, ser du legger ut oppskrifter, noe jeg liker. Trenger inspirasjon i matveien :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)