Helbredelsen av Jonathan Odell

Det er sjelden jeg spør om leseeksemplar fra forlag, men denne gangen måtte jeg bare spørre Pax Forlag om ett, etter at jeg møtte Elin i januar som snakket veldig varmt om denne boken. 

Og la meg ha sagt det med en gang, denne boken likte jeg veldig godt!

Den begynner med at Amanda Satterfield, fruen på en plantasje mister sin eneste datter og tar en nyfødt baby av en slave til seg som hun døper Granada. Hun vokser opp i huset sammen med hvite og lever veldig bra, helt til Polly Shine dukker opp. Hun er en slavekvinne som skal kurere slavene fra svarttunge som har rammet slavene på Satterfield-plantasjen. Polly Shine ser at Granada har evnene til å helbrede syke også og hun må flytte ut av hovedhuset og inn til Polly Shine. 

Men parallelt følger vi Gran Gran, som er Granada, sytti år senere. Hun har fått en foreldreløs jente hun skal prøve å få frisk etter at hun sørger over sin døde mor. Jenta heter Violet, og Gran Gran's måte til å få henne tilbake til livet igjen er å fortelle historiene fra Satterfield plantasjen. På denne måten blir vi kjent med Granada, Polly og andre på Satterfield plantasjen.

Det er mange temaer i denne boken, som rasisme og fordommer. Men aller mest synes jeg at at hoved temaet er å komme hjem, men jeg kan nesten ikke forklare det for da vil jeg avsløre det meste av handlingen, men for meg ble det et hovedtema gjennom hele boken.

Boken er nydelig skrevet, med mye slang i dialogene til Granada/Gran Gran, Polly Shine, Violet og de andre slavene. Men det gjorde de mer menneskelige og troverdige. Dette er en perle av en bok, og jeg skulle ønske den aldri tok slutt. Om dette kommer til å bli årets beste bok i hos Groskro er for tidlig å si enda, men den vil komme høyt opp på listen.

Les Bokelskerinnens og Beathes omtale også.

Bildet er lånt fra Pax Forlag.

Boken: Et leseeksemplar

Kommentarer

 1. Åh, denne må jeg bare lese! Kjempefin omtale, Gro.
  God søndag. Klem :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne er kjempefin Silje, så gled deg til en fin bokopplevelse :)

   Slett
 2. Flott omtale,Gro:-) Så kjekt at du likte denne og tusen takk for link til omtalen min. Ha en fin søndag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvsagt må jeg linke deg Beathe, gode omtaler må det reklameres for :)

   Slett
 3. Jeg er veldig enig med deg i det du skriver er hovedtemaet! Og jeg ser at som vanlig er Pax gode med oversettelsene sine. Denne boken kommer nok med på årets beste liste hos meg også. Fin omtale!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Elin! Og ja, Pax har vært gode med oversettelsen her, og det var de på Mississippi også. Kommer høyt opp på min årets beste liste også, men det er litt tidlig enda... :)

   Slett
 4. Jeg har også fått denne boka fra forlaget, og etter din og Bokelskerinnens entusiastiske omtaler, gleder jeg meg enda mer til å lese den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da gleder jeg meg til å lese omtalen din Rose-Marie, denne var fantastisk :)

   Slett
 5. Jeg gleder meg til å få lest denne boken. Men prøver liksom å spare den til påskeferien. Det virker hvert fall som en bok jeg vil like godt. Er den mer som "Tilbake til Tall Oaks"? Eller mer som "Missisippi" i stilen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Spare den til påske Karete, da kan du slappe av i solveggen med kaffen og en god bok, tenk hvor godt det er :)

   Jeg har ikke lest "Tilbake til Tall Oaks", men ja den lignet litt på "Mississippi", men jeg følte denne var mer hel. Mississippi ble for kort, jeg ville lese mer, mens denne var helt perfekt slik jeg las den :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen