Små litterære perler

Mange har i bloggeland skrevet om mursteinene de elsker, men siden jeg ikke er blitt utfordret så henger jeg meg på Linn sin morsomme motsetning, de tynneste bøkene hun har lest og likt.
Mine fem tynneste favoritter fra bokhylla mi er:

Jan Wiese - Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede. Min utgave er på 171 sider og er en nydelig bok.  En kvinne kler seg naken for sin elskede på et torv i Italia i middelalderen og den elskede gjengjelder denne kjærlighetserklæringen. Denne historien og flere er gjemt i Vatikanet men blir funnet og gjenfortalt av en ensom bibliotekar.

Ethan Hawke - Tarzan kysser jente, baby baby. En fin debutroman av skuespiller Ethan Hawke på 184 sider. Boken beskriver kjærlighetsforholdet mellom William og Sarah i New York. William opplever de store høyder og dype daler og det hele er nydelig beskrevet av forfatteren. Lenge siden jeg leste boken men likte den veldig godt.

André Bjerke - De dødes tjern. Min utgave er en pocketutgave på 191 sider. Boken handler om en vennegjeng som snakker om en historie om Dauemannshytta hvor en tidligere eier går igjen, 100 år etter at han drepte søsteren sin og hennes elsker. En av vennene forsvinner og de andre dra etter for å finne ut hva som skjedde. Dette er en spennende klassiker, utgitt første gang i 1942.

Johan Falkberget - Bør Børson Jr. En liten artig, men alvorlig bok på 175 sider, som ble skrevet i 1920. Boken handler om Bør Børson jr som vil opp og frem og driver bygdas landhandleri, men som må kjempe mot misunnelsen i bygda. Først og fremst er vel musikalen fra 1974 med Rolv Wesenlund, Britt Langli og Sølvi Wang mest kjent for folk flest.

Kristin Valla - Muskat. Min utgave er en fra den kom ut tidlig på 2000-tallet og er på 187 sider. Dette er en kjærlighetsroman om unge Klara som reiser til Venezuela og opplever kjærligheten med to menn, med William som hun møtte på flyreise og Gabriel som er professor. 

Kristopher Schau - På vegne av venner. Denne vakre utgaven er på 92 sider, den har et nydelig omslag og er en veldig fin bok. Kristopher Schau skriver om hvordan det er å gå i begravelser som tas hånd om det offentlige, av ulike årsaker. Denne boken fortjener å bli lest av mange, og det er bare google, det er mange bloggere som har lest og blogget om denne.

Kommentarer

 1. Det var mange spennende bøker :)

  SvarSlett
 2. Kjempefint innlegg! Jeg ble veldig nysgjerrig på "På vegne av venner". Skal se etter den neste gang jeg er på biblioteket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! "På vegne av venner" må du se etter på biblioteket, den leser du ut på et kvarter, men sitter lenge i. Og den godeste Schau har skrevet en nydelig bok på alle måter :)

   Slett
 3. hehe takk for tynne tips :P

  SvarSlett
 4. Dette likte jeg - flott idé å fremme tynne gode bøker : )

  Jan Wiese sin bok har jeg lyst til å lese -takk for påminnelsen : ) Ethan Hawke hadde jeg crush på etter å ha sett han i filmen, "Reality bites" - spent på en bok skrevet av han ; )
  Holder med deg i at "På vegne av venner" er å anbefale - ved siden av at boken er god, trist og fin, ga den meg i tillegg et utvidet inntrykk av Kristopher : ) For min del ga han med denne boken et nytt lys over seg selv - ble ikke bare han eksentriske TV-fyren : ))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Dez, alltid hyggelig når andre bloggere liker bloggposten vet du :)

   Du må bare lese Jan Wieses bok og Ethan Hawke er flink til å skrive - og jeg hadde et chrush på han etter "Store forventninger" :) Schau er ikke bare en eksentrisk TV-mann nei, jeg fikk også et annet syn på han :)

   Slett
 5. På vegne av venner leste eg for nokon år sidan, og syns den var meget fin. Omslaget i seg sjølv er jo nok til at boka skulle vore utstilt i mange heimar:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg enig med deg :) Jeg tror ikke jeg har noen annen bok i bokhylla som har så fint omslag som den :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Kniv av Jo Nesbø

Setesdalsmønster på tovet sitteunderlag