Til døden skiller oss ad av Ingrid Elfberg

Dette var en UHYGGELIG god bok! Uhyggelig skriver jeg fordi det var mye uhygge i denne boken, og faktisk ga den meg pusteproblemer underveis. Men god, det var den!

Erika er en politikvinne i Stockholm som blir mishandlet av sin mann , politimannen Göran. Hun bortforklarer blåmerker og benbrudd med all verdens hjemme-ulykker for at ingen av kollegene skal merke noe. En kveld, etter å ha bli mishandlet, greidde hun å rømme til ei venninne i Göteborg. 

Der for hun vikariat hos politiet, men er hele tiden på vakt for Göran som vil ha henne hjem. Han på sin side setter ut rykter om alkohol- og pillemisbruk i tillegg til at hun slo en av sine kolleger i Stockholm, bare for å gjøre hennes hverdag verre.

Erikas første sak i Göteborg er en forsvinningssak. En mann melder sin kone savnet da hun ikke kom tilbake fra et besøk hos sine foreldre. Når Erika da begynner å nøste i saken så er det mye "snusk" i Plan- og bygningsetaten som den forsvunne kvinnen jobbet i. 
Forsvinningssaken i Göteborg er bare en bi-historie i denne boken. Det er Erikas flukt fra den voldelige ektemannen og hvor engstelig hun er i hverdagen som er den virkelige historien. Ingrid Elfberg skriver virkelig godt og greier å skape en uhyggelig stemning og jeg leste og leste for å vite hvordan det skulle gå med Erika. Det var helt umulig å legge fra seg boken, og jeg er glad jeg tok den med hjem i ferien.

Andre bloggere som har lest boken er Karin, Anette og Randi

Takk til Silke Forlag for leseeksemplar.

Kommentarer

 1. Ja, denne boken er knallbra! Nå gleder jeg meg til å lese flere bøker av forfatteren :) Tusen takk for at du linket til meg forresten ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anette,

   selvsagt må jeg linke når jeg ser andre som har skrevet omtale, og enig med deg, gleder meg til flere bøker fra forfatteren :)

   Slett
 2. Spennende omtale! Hvis du skal sammenligne denne boken med en annen krim, hvilken ville det vært? Jeg tenker på skrivestil... Ut fra det du skriver virker den spennende, men når jeg leser det som står på baksiden av boken blir jeg ikke like gira(?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke hvilken annen krim jeg kan sammenligne med, med det er ikke som "Politi" og den type krim. Dette er mer psykologisk krim, og det beste er når forfatteren beskriver redselen til Erika, det er rett og slett uhyggelig, men veldig bra.

   Jeg syntes ikke det som sto på bakside teksten var så spennende, men jeg hadde lest hennes forrige bok: "Se til meg som liten er" og likte måten forfatteren skrev på, det var først og fremst det som lokket meg.

   Men Karete, du som leser så fort, du kan jo lese 50 sider og se om du blir hekta, hvis ikke er det bare å legge den fra deg :)Jeg tror om du begynner å lese den, så vil du bli hekta.

   Slett
  2. Hmmm, tror jeg skal gi den en sjanse. Så får vi se. Tenker forlaget muligens hadde vært mer tjent med å ha din tekst på baksiden ;-)

   Slett
  3. He-he, takk for det Karete ;) Håper du gir boken en sjanse slik at vi kan høre din mening også. :)

   Slett
  4. Heisann! Jeg fikk aldri skrevet den omtalen om boka....ville bare si at jeg har lest den på din anbefaling, og jeg likte den veldig godt! Kjempespennende, med både driv og et interessant plot. Vil bare takke for din spennende omtale :)

   Slett
  5. Hei Karete,

   så hyggelig at du leste boken, selv om du ikke skrev om den. Og så moro at du leste den på grunn av min omtale, det er stas :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Kniv av Jo Nesbø

Setesdalsmønster på tovet sitteunderlag