Hulder av Tonje Tornes

Da har jeg lest ferdig denne lille boken, den er ikke på mer enn 270 sider, men det tok sin tid. I sommer fikk mange bloggere tre fantasy bøker av Gyldendal forlag, og to av de leste jeg tidligere (Odinsbarn og Den onde arven). Men denne boken hadde jeg store problemer med, og det er først og fremst fordi sjangeren ikke fenger meg - og her var det mye mer fantasy handling enn hos de to andre bøkene synes jeg. Og grunnen til det er først og fremst at en gutt i vår virkelig verden har magiske evner og omgås huldrer og trollmenn, mens f.eks. i Odinsbarn var det en egen verden.

Boken handler om 14 år gamle Erik som blir vitne til at moren dreper en hulder, som andre mener er en kvinne. Moren blir sperret inne på psykiatrisk og faren og Erik flytter til stedet der sykehuset er for å være nærmere moren. 

På det nye stedet får Erik to nye venner, tvillingene Tore og Trine som leser hverandres tanker og har uvanlige evner. I tillegg lusker Flora, en liten hulder rundt og prøver å advare Erik.

Dette er en ungdomsbok, så kanskje jeg hadde likt boken om jeg var 25 år yngre, men det var som sagt all huldringen og det med trollmenn som gjorde at dette ikke er en bok for meg. Andre bloggere som likte boken er blant annet Solgunn (som var grunnen til at jeg leste ut boken), Kari, Elisabeth, Ina, Isabella

Takk til Gyldendal for leseeksemplar (har forøvrig lånt bildet fra forlaget også)

Kommentarer

 1. Fantasy er ikke helt "min" sjanger heller, jeg holder på med Odinsbarn og har ikke lest noen av disse andre. Leste bok nummer to av Laini Taylor også tidligere i høst og den likte jeg ganske godt.Denne kunne jeg tenkt meg å lest, men det får eventuelt vente til over nyttår. Ha en fin adventssøndag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Beathe, fantasy har jeg kun lest en gang før og det var Ringenes Herre, som jeg likte, men i høst har jeg lest hele tre bøker, utgitt av norske forfattere. Så jeg synes jeg har vært ganske flink til å prøve meg på en ny sjanger, men det er ikke favorittsjangeren min, og det blir det aldri. Odinsbarn derimot er veldig bra.

   Ha en fin desember uke :)

   Slett
 2. Men hurra for at du leste den ut likevel da :-) Og synd at du ikke likte den så godt som jeg gjorde, jeg syns den var skummel!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hurra for at jeg ikke la den fra meg, den var litt for mye "fantasy" for meg, men det er morsomt å lese andre sjangere enn hva en gjør til vanlig da, det må jeg si :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)