Hulemannen av Jørn Lier Horst

Dette er en bok jeg har hatt liggende i lang tid, faktisk helt siden Bokbloggertreffet i september. Snilleste Elin fikk to leseeksemplarer av boken, og ga det ene til meg, og nå i romjulen ble jeg ferdig. Måtte ha noen virkelig late dager, og da ble jeg ferdig.

En hulemann er ikke nødvendigvis en mann som bor i en hule som jeg trodde, men et menneske som lever på flukt og overtar identiteten til en person ingen vil savne. Og nettopp en sånn hulemann er William Wisting på jakt etter.

Viggo Hansen bor i nabolaget til William Wisting og blir funnet død, etter at han mest sannsynlig har ligget død i over 4 måneder. Like etter blir et nytt lik funnet, det utendørs og det bærer preg av at det har ligget ute en stund.

William Wisting og de andre etterforskerne finner etterhvert ut at det er en amerikaner som er funnet død. Andre funn tilhørende dette liket, gjør at etterforskerne må få hjelp av FBI som kommer til Norge for å bistå i drapsetterforskningen. 

Wistings journalistdatter Line vil skrive en reportasje ang dødsfallet til Viggo Hansen, om hvor ensom noen er. Ingen savnet Viggo Hansen, og det var en som skulle skru av strømmen som fant han død. Line som driver research for å finne ut hvilken mann Viggo Hansen var, kommer på sporet av morderen - uten å vite det selv, noe som setter henne i livsfare, men som hjelper politiet med å løse saken.

Og jeg liker bøkene som Wisting, men at hans datter som er journalist i VG er med på å løse drapsgåter gang på gang synes jeg er litt usannsynlig. Også at FBI kom helt til Vestfold for å bistå i en sak er litt usannsynlig, derfor synes jeg ikke at dette er Jørn Lier Horst sin beste bok. Men for all del jeg koste meg og klarte ikke å legge den fra meg til slutt.

Andre bloggere har også skrevet om boken, men det er så mange at det er lurest å bare ta en google søk.

Kommentarer

  1. Flott omtale! Husker jeg tenkte det samme som deg, at FBI ikke kommer på besøk for så lite :) Litt slingringsmonn tillater jeg når det gjelder denne typen litteratur.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)