BOKBLOGGERPRISEN 2014 - KORTLISTENE

Da kan vi endelig si hvem som har kommet på kortlistene til Bokbloggerprisen 2014:

Kortlisten til prisen ÅRETS ROMAN:
- Ida Hegazi Høyer - Unnskyld (Tiden)
- Aina Basso - Finne ly (Samlaget)
- Marit Kaldhol - Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lódz (Samlaget)

Kortliste til prisen ÅRETS ÅPEN KLASSE:
- Ida Jackson - Morfar, Hitler og jeg (Sakprosa, Aschehoug)
- Simon Stranger - De som ikke finnes (Ungdomsroman, Cappelen Damm) 
- Ingvild Rishøi - Vinternoveller (Noveller, Gyldendal)
Og det er nå det hele begynner, nå skal det samleses og listen for samlesningen ser slik ut:
 • Februar - Ida Hegazi Høyer - Unnskyld. Ansvar Silje i Siljes skriblerier
 • Mars -  Aina Basso - Finne ly. Ansvar Elin i Bokelskerinnen
 • April - Simon Stranger - De som ikke finnes. Ansvar Line i Lines Bibliotek
 • Mai - Ida Jackson - Morfar, Hitler og jeg. Ansvar Anita i Artemisias verden
 • Juni -  Marit Kaldhol - Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lódz. Ansvar Gro i Groskro's verden
 • Juli - Ingvild Rishøi - Vinternoveller. Ansvar Ingalill i Moshonista
Jeg har kun lest to av bøkene som er nominert, og begge er i romanklassen, og jeg stemte faktisk på begge. Det er vel ingen overraskelse at jeg nominerte Marit Kaldhol på første plass, den boken er den beste jeg leste i 2014. Og nå har jeg fått ansvaret for samlesingen av Marit Kaldhols fine roman og det gleder jeg meg til, for da skal jeg lese flere av Kaldhols bøker. 

At vi har fått med to andre bloggere til å samlese med oss er også spennende. Anita og Ingalill kommer sikkert med fine innlegg den måneden som de har fått ansvar for og det gleder jeg meg til å følge. Uansett skal dette bli spennende måneder og det skal bli gøy å lese alle omtalene når samlesingene begynner.

Kommentarer

 1. Dette blir så spennende, Gro! Jeg gleder meg! Det gjør meg heller ikke noe å måtte republisere min anmeldelse av Kaldhols roman i juni :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette blir veldig spennende Mari. Og jeg tok jo med Aina Bassos bok "Inn i elden", fra bokbloggertreffet, så nå skal jeg lese den også.

   Og din anmeldelse av Kaldhols bok fortjener så absolutt en republikasjon :)

   Slett
 2. En flott kortliste! Jeg har også lest alle seks bøkene og blogget om dem, men jeg tror jeg skal lese flere av dem på nytt. Vinternoveller er det jo et år siden jeg leste bl.a. Mens Finne Ly og De som ikke finnes er de bøkene jeg husker best, og de er det ikke så lenge siden jeg leste. Det blir gøy å bidra til samlesingen, takk for tilliten.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. En veldig fin kortliste. Jeg skal lese fire av dem, og helt sikkert Kaldhol på nytt, for den er det en stund siden jeg leste. Men gleder meg til å lese disse bøkene fremover.

   Gleder meg til at du skal bidra med samlesingen, du er veldig flink til å engasjere og svare i kommentarfelt både hos deg selv og andre :)

   Slett
 3. Deilig å endelig få lista publisert slik at man slipper å gruble videre. Kanskje ikke de store overraskelsene, men ei fin liste ble det. Altså det kan jo hende at jeg misliker de 3 jeg ikke har lest (Basso, Stranger, Jackson), men inntilvidere velger jeg og tro at de er verd plassen sin. Må jo stole litt på mine medbloggere....
  Dessuten glad for at jeg skal ha den siste samlesinga, og dere andre brøyter vei!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble fine kortlister og jeg er veldig fornøyd og gleder meg til samlesingene. Det er fire bøker jeg ikke har lest, så jeg må bare følge med :) Jeg velger en annen strategi enn deg og tror de bøkene jeg ikke har lest er kjempegode!

   Jeg gleder meg også til du har samlesingen sist, men husk det er etter meg! Kjenner du uttrykket å hoppe etter Wirkola? He-he, vil gi deg litt prestasjonsangsr bare! Neida Ingalill, gleder meg til du har samlesing, for du er så flink til å engasjere :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli