Lesemål 2015

Jeg ser at mange har satt seg lesemål for 2015, og det har jeg også. Jeg har ikke så heftige mål, men de må være overkommelige ellers mister jeg motivasjonen.
Men i 2015 skal jeg:

- lese mellom 40-50 bøker. Jeg leste 50 bøker i år, men har ikke planer om å toppe det med 5 til. Skal ikke bli stressa om jeg ikke greier en bok i uken, for det er for mye for meg.

- lese Harry Potter serien. Har ikke lest den, kun sett film nummer 1, så i år skal bli mitt Harry Potter år.

- delta på Moshonistas biografi-lesesirkel, den tør jeg ikke å skulke.

- delta på bokhylle-lesesirkelen til Bjørg og Hedda hvis jeg har bøker som oppfyller kravene, kan være med i uke 2 med grønt omslag med boken "Under de dype skyggene av løvtunge trær" av Kari F. Brænne.

- delta på samlesningen til Bokbloggerprisen 2014.

Sånn, da er målene satt, tror dette blir heftig nok, for innimellom skal det strikkes, blogges, trimmes og ikke minst være sosial. Men leseåret 2015, blir nok veldig bra,  som 2014 ble.

Kommentarer

 1. Heldig du som har den nydelige utgaven av Harry Potter! Den ønsker jeg meg og :-). Og jeg er spent på hva du synes om serien, de første er koselige og veldig barnebøker (ikke noe galt med det, men bare så du er forberedt) - men de blir mørkere - myyyye mørkere - etterhvert :-).
  Håper du har hatt en deilig helg, Gro! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har foreløpig kjøpt kun bok en Silje, men jeg gleder meg til å begynne å lese serien. jeg har skjønt at de blir mørkere og mørkere, men som sagt jeg gleder meg til å lese, selv om dette er bøker utenfor det jeg liker.

   Gleder meg til å se deg til uke Silje :)

   Klem

   Slett
 2. Du er heldig som verken har sett eller lest Harry Potter! Jeg har sett filmene og lest 2 av bøkene, men tar ikke bøkene opp igjen. Til det har jeg for mye ulest i hyllene. Det ser ut for at vi skal være med på det samme: Bokhyllelesing, Biosirkel, samlesingen til BBP (og så har jeg slengt meg på Lines Lesesirkel - men bare når det passer). Jeg har også begrenset antall bøker fra ifjor. Jeg orker ikke det skal være stress, som deg. Godt leseår med overkommelige mål til deg Gro :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer nok til å lese 1001 bøker også, men ikke nødvendigvis i lesesirkelen til Line, jeg skal plukke litt fra bokhylla mi. Det er for mye ulest hos meg også Marianne...

   :)

   Slett
 3. Godt leseår, Gro! Det høres ut som om du har satt deg veldig fornuftige lesemål :) Jeg skal holde frem litt i samme stilen som i år; 1001-bøker, tyskspråklig litteratur og bøker med DDR som tema. Det er i alle fall det jeg ser for meg nå ved nyttår. Og så skal jeg forsøke å lese litt nyere bøker også! Jeg er forresten halvveis i "Tod und Teufel", som jeg fikk av deg. Det er en slags Ken Follet-type bok (Sverdets Tid), men mye mer ordrikt - og litt mindre spenning :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøss, har har lest så langt i "Tod und Teufel" boken allerede? Den er da så tjukk og med liten skrift!! Jeg er imponert Anne.

   Jeg tror det er viktig å sette seg fornuftige lesemål og ikke bli for ambisiøs, hvis jeg ser det ikke går så mister jeg fullstendig motivasjonen.

   :)

   Slett
 4. Gled deg til Harry Potter. En fantastisk fin og spennende verden. Lurer på om jeg skal repetere filmene en helg. Nei, jeg lurer visst ikke på. Skal se alle filmene en helg i vinter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir så trøtt av å se på filmer, og i hvertfall en filmmaraton :) Men å lese om Harry Potter, det skal jeg i hvertfall prøve meg på, selv om det er utenfor min favoritt sjanger.

   :)

   Slett
 5. Fine lesemål du har satt deg, Gro! Jeg skulle egentlig ikke ha noe særlig med lesemål i år, men så ble det noen likevel, men det er mest for å holde meg selv litt i ørene. Jeg går jo bare hjemme og har en lei tendens til å bare "surre" vekk store deler av dagene mens barna er på skolen. Litt fokus på Bookerpris bøker og 1001-bøker skal jeg ha det kommende året. Harry Potter har jeg ikke lest noe av men sett noen av filmene,
  SV:Helt enig med deg Gro, jeg også håper at Marit tar det denne gangen, det hadde jeg unt henne. Petter kommer nok høyt opp han også, men jeg tror egentlig ikke at han vinner, ikke i år som hovedmålet er VM i Falun og siden vi så skikkelig gamle takter fra ham i går så har jeg stor tro på at han blir VM-kongen. Men jeg hadde unnet han å vinne TDS en gang også. Ja, her er det lesing på agendaen både i dag og morgen

  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lesemål for meg er som hos deg, bare for å holde meg i ørene. Jeg må alltid ha en bok i vesken eller på bordet foran meg, slik at jeg kan lese på noe. Har jeg ikke det blir jeg for rastløs. På samme måte må jeg ha noe å strikke under sportssendinger :)

   Slett
 6. Jeg er nesten litt misunnelig på deg som har hele Harry Potter-serien foran deg! Serien er egentlig utenfor de sjangrene jeg pleier og lese også, men jeg liker dem veldig veldig godt og gleder meg til jentene blir store nok til at jeg kan ta dem frem igjen :)

  Godt nytt leseår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til å lese dem selv også, og alle sier de er så bra. Det blir veldig spennende å se hva jeg synes om Harry Potter i alle fall. Og filmen som jeg så, den likte jeg godt :)

   Slett
 7. Skulle gjerne lest flere Potter-bøker jeg også, men de er så håpløst tunge å drasse med i veska og/eller holde oppe mens man venter på å sove. For det er ute på farten og på senga jeg pleier å lese.

  Liker målene dine. Akkurat passe av alt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette tror jeg blir fine mål Ellikken :) Og Harry Potter er i pocket, så det tror jeg skal gå fint. Jeg må også alltid ha en bok i vesken, hvis ikke er det noe som mangler.

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli