I beste mening av Benedicte Meyer Kroneberg

I følge forlaget så er dette en roman om å høre til, og det er jeg enig i etter å ha lest denne boken fra ebib.

"I beste mening" er skrevet at Benedicte Meyer Kroneberg og dette er den første boken jeg har lest av henne, og jeg vet flere bloggere likte godt hennes forrige bok: "Hvis noen ser meg nå". Kanskje det var derfor jeg var ekstra spent på denne romanen.

Boken handler om Helene. Hun er er tidligere fosterhjembarn og bodde hos Anna og Helge fra hun var tolv til nitten år. Nå er hun gift med Karl og har barna Mathilde og Elias.

Bokens kapitler fortelles elegant mellom nåtid, når Helene er gift, har to småbarn bor i sitt barndomshjem og venter på Karl som pendler mellom jobb og hjem. Men nå er det et kraftig snøvær og Karl utsetter hjemreisen, noe som gjør at Helene tenker grundig gjennom ekteskapet deres. Men annenhvert kapitler har tilbakeblikk til Helenes ungdomsår, studier i Bergen og begynnelsen av ekteskapet med Karl.

Man har hele tiden en følelse av at Helene savner noen. Hun følte seg som en gjest hos Anna og Helge, selv om de så absolutt viste at de var glade i henne, med å ha bilde av henne innrammet på seksjonen etter at hun ble voksen. Hun hadde flere kjærester i ungdomsårene og under studiene, men trakk seg unna når det ble for seriøst, på samme måte som hun også trekkes lengre og lengre bort fra Karl, selv om det ikke er det hun ønsker.

Les Ann Helens gode omtale av boken, der hun beskriver at alt Helene gjøre er "i beste mening", men ender opp med å støte mennesker hun er glad i lengre fra seg.

Kommentarer

 1. Høres ut som Helene har tilknytningsvansker- som regel har alle fosterbarn det, men det varierer hvor mye de greier å få tillit til andre etter noen år under trygge forhold- En bok jeg absolutt ønsker å lese.:) Takk for påminnelse.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, rett og slett tilknytningsvansker, det var vel det ordet jeg lette etter og ikke fant, men ja jeg føler hun hadde det. Håper du leser boka Anita, alltid spennende å lese dine meninger om en bok :)

   Slett
  2. Ja, skal virkelig prøve å huske å få tak i denne boka. Takk ::)

   Slett
 2. Denne må jeg lese. Kroneberg er en av mine norske favoritter :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja gjør det Silje, og blogg om boken. Spent på din omtale skjønner du, for jeg husker du likte så godt hennes forrige bok :)

   Slett
 3. Takk for link! Så bra du likte boka. Da bør du lese den forrige romanen hennes (som du nevner), som også er kjempegod.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, boken er god den, og flere må lese den tenker jeg! Den forrige boken skal leses, jeg vet Siljeblomst likte den veldig godt og når du også gjør det, så må det være en bok jeg vil like også :)

   Slett
 4. Jeg husker dere skrev (noen av dere) skrev om den forrige. Den med hun i svart kjole på omslaget, noterte bak øret, men har ikke kommet noe lenger med saken. Takk for tips dog, har kun lest ei norsk bok fra 2015 så det begynner å haste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sent publisering av kommentar på grunn av anleggs-messe :) Men jeg husker også coveret av den andre boken, men jeg har ikke lest den (enda). Jeg har faktisk lest 7 norske bøker fra 2015, og er veldig godt i siget. Takk til e-bib sier jeg bare :)

   Slett
 5. Leser boka nå, og ser at dette er en bok som setter spor. Så vidt kommet i gang, men skal skrive omtale når jeg er ferdig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker at jeg likte boken da jeg leste den, men nå har jeg glemt mye av den. Allikevel vet jeg at det er en av de beste romanene jeg har lest så langt i år.

   Gleder meg til å lese omtalen din :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri